3 Ekim 2024 Perşembe

ETHA GÜNDEM / 08 OCAK 2022

-Metin Göktepe, ailesi ve meslektaşları tarafından katledilişinin 26'ncı yılında  İstanbul Esenler'de bulunan Kemer Mezarlığındaki mezarı başında anılacak. (11.00)

-İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, hapishanelerde giderek artan sağlık hakkı ihlallerine ve artan hasta tutsak ölümlerine dikkat çekmek için Ocak ayı boyunca her cumartesi gerçekleştireceği "Hapishanelerde ölüm istemiyoruz, yaşamı savunuyoruz" etkinlikleri kapsamında "Ceza infaz sistemindeki ayrımcı uygulamalar" başlığı altında söyleşi ve forum düzenleyecek. (14.00-17.00)

-Birleşik Mücadele Güçleri, infaz yakmalar ve hasta tutsakların serbest bırakılması talebiyle HDP Ankara İl Örgütü binasında basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)

-İHD İstanbul Şubesi, 511. F oturmasında, ağır hasta tutsak Turan Çabuk'un durumuna dikkat çekecek, serbest bırakılması talebiyle açıklama yapacak. (13.30)

-Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi 383. hafta basın açıklamasını İHD Ankara Şube binası önünde yapacak. (13.30)

-TJA ve Barış anneleri, İzmir'de Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde "Tecriti kıracağız yaşamı özgürleştireceğiz" şiarıyla basın açıklaması yapacak. (13.00)

-Cumartesi Anneleri online olarak gerçekleştirecekleri 876'ncı hafta eyleminde, 15 Ocak 1996'ta askerlerin bir minibüsü taraması sonucu yaşanan Güçlükonak katliamına ilişkin adalet talebiyle açıklama yapacak. (12.00)

-İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" şiarıyla Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde 674'üncü kez oturma eylemi gerçekleştirecek. Batman'da ise dernek binasında açıklama yapılacak. (12.00)

-İHD İzmir Şubesi, "Kayıplar bulunsun failleri yargılansın" talebiyle Konak eski Sümerbank önünde basın açıklaması yapacak. (13.00)

-Halkevleri, doğalgaz ve elektriğe gelen zamları protesto etmek amacıyla Enerji Bakanlığı önünde basın açıklaması gerçekleştirecek. (15.00)

-Tüm Emekliler Sendikası İstanbul Şubesi, "İnsanca yaşamak istiyoruz, sefalete teslim olmayacağız" demek için Kadıköy'de Beşiktaş İskelesi önünde açıklama yapacak. (14.00)