3 Ekim 2024 Perşembe

ETHA GÜNDEM / 07 ARALIK 2020

-DİSK, "Salgın Günlerinde Asgari Ücret Gerçeği" raporunu ve asgari ücret sürecindeki eylem ve etkinlik programını Karaköy'deki Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde açıklayacak. (11.00)

-Tüm Çalışanlar için Sağlık Platformu, "İnsanca yaşama yetecek asgari ücret ve güvenceli çalışma istiyoruz" başlığıyla İstanbul Fatih'te bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde açıklama yapacak. (15.00) 

-Birleşik Gençlik Meclisleri, "Önlem yok faşizm var, bu sisteme mecbur değiliz" şiarıyla Kadıköy'deki Beşiktaş iskelesinde basın açıklaması yapacak. (17.00)

-İzmir'de Kadınlar Birlikte Güçlü, kadına yönelik şiddete karşı Konak İskele önünde basın açıklama yapacak. (17.30)

- Fatma Şengül'ü katleden Zeynel Akbaş'ın yargılandığı dava İstanbul 1. Bölge Adliyesi'nde görülecek. Duruşma öncesinde Kartal'da bulunan İstanbul 1. Bölge Adliyesi önünde açıklama yapılacak. (10.30)

-Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF), devlet destekli tarikat, cemaat ve derneklerin Dersim'deki faaliyetlerine ilişkin Dersim, Adana, Mersin, İzmir, Ankara, Bursa, İzmit ve İstanbul'da basın açıklamaları yapılacak. (12.30)

-İHD Genel Merkezi, Karadeniz Bölge Cezaevleri Hak İhlalleri Raporu'nu açıklayacak. (11.00)

-2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmeler, Meclis Genel Kurulunda başlayacak. (12.00)