2 Ekim 2024 Çarşamba

ETHA GÜNDEM / 01 EKİM 2020

-Ermenistan ve Azerbaycan arasında yaşanan çatışmaya ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

-Kobanê eylemleri nedeniyle açılan soruşturma kapsamında gözaltına olan HDP'li siyasetçilere Ankara Adliyesi'ne sevk edilecek. (09.30)

-HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, milletvekillerinin de katılımı ile Meclis'te basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)

-HDP İstanbul İl Örgütü, gözaltı saldırısına karşı Halitağa Caddesi'nde ilçe örgütü önünde açıklama yapacak. (18.00)

KADINLAR İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İÇİN YİNE SOKAKLARDA
-Kadınlar, "Haklarımız pazarlık konusu değil. Takipteyiz, İstanbul Sözleşmesi'ni uygulatacağız" demek için bir çok ilde eylem yapacak. İstanbul'daki eylem Kadıköy'deki Eminönü İskelesi önünde yapılacak. (19.00)

-Özgür Gündem Gazetesi'nin Eş Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol ile Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan ve gazeteci Hasan Başak hakkında "Suçu ve suçluyu övmek", "Örgüt propagandası yapmak" ve "Suç işlemeye alenen tahrik" iddialarıyla yargılandığı davaya Çağlayan'daki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (10.30)

-TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla açılan davanın duruşması Kartal'daki Anadolu 42'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (13.30)

-AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis'in yeni yasama yılının açılış konuşmasını yapacak. (14.00)

-AB ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarından oluşan AB Konseyi, Türkiye ile ilişkileri görüşmek üzere Brüksel'de toplanacak.