21 Eylül 2024 Cumartesi

ESP: Ya Ekim Devrimi'nin ışığı ya kapitalist barbarlık

ESP, "Tüm insanlığın kurtuluş yolunu aydınlatan Ekim devrimini 101. yılında selamlarız" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Ekim Devrimi'nin 101. yılı dolayısıyla "Ya Ekim Devrimi'nin ışığı ya kapitalist barbarlık" başlıklı açıklama yayınladı.
 
Açıklamada, "Bundan 101 yıl önce 7 Kasım'da Lenin'in önderliğinde ve yol göstericiliğinde Rusya işçileri ve köylüleri zorba Çarlığa ve kapitalist barbarlığa son verdiler. Emperyalist savaşın, krizin yıkıntıları arasından tüm insanlığın kurtuluşunun yolunu açtılar. Ekim Devrimi'nin etkisi sadece Çarlık imparatorluğu sınırlarında yaşayan halkları savaşın dışına taşımakla kalmadı, savaşın ve evrensel tarihin seyrini değiştirdi. Sömürüye ve baskıya son verdi. İşçilerin, köylülerin asalak kapitalistler ve toprak beyleri olmadan da kendilerini yönetebileceklerini gösterdiler" denildi.
 
Emperyalist rekabetin yol açtığı bölgesel savaşlar ve kapitalist kriz altında yıkıma sürüklenen ezilen insanlığın ancak ve ancak Ekim Devrimi'nin izini takip eden yeni Ekimlerle kurtulabileceği vurgulanan açıklamada, "Kapitalizmin varoluşsal krizi koşulları altında devrim günceldir. İnsanlık ya kapitalist barbarlık koşulları altında yok oluşa gidecek ya da Ekim Devrimi'nin izinden giderek sömürü, yoksulluk, baskı, savaş ve ekolojik yıkımdan  kurtuluşunu sağlayacak" diye belirtildi.
 
ESP'nin, işçi sınıfı ve ezilenlerin toplumsal kurtuluşunda önemli bir tarihsel gün olan Ekim Devrimi'nin parlayan ışığı altında ve Ekim Devrimi'nden iham alarak 7 Kasım 2009'da kuruluş deklasyonunu açıkladığı kaydedilen açıklamada, "Kuruluş deklarasyonundan bu güne Ekim Devrimi'nin yol göstericiliğinde ezilenlerin sosyalizm mücadelesini yükselten partimiz ESP bu gün de Çarlık rejimini aratmayan koşullar altında saray faşizmine karşı mücadeleyi yükseltmektedir" denildi.
 
ESP, "Ekonomik kriz koşulları altında yoksullaşan, evsiz, aç, yoksul kalan işiçilerin, emekçilerin, kadınların ve gençlerin örgütlü mücadelesini büyüteceğimizi, yeni Ekimleri yaratmak için bedel ödeyen, can feda ruhla bedenlerini faşizme karşı siper eden şehitlerimizin önünde saygıyla eğildiğimizi bir kez daha yineliyoruz. Tüm insanlığın kurtuluş yolunu aydınlatan Ekim devrimini 101. yılında selamlarız" diye vurgulyandı.