6 Ekim 2024 Pazar

ESP: Sömürgeciler kaybedecek, direnen halklar kazanacak

Sömürgeci faşist rejimin Başûre Kürdistan'a yeni bir işgal hareketi başlatırken, Siyonist İsrail'in de Doğu Küdüs'te ve Mescid-i Aksa'ya kadar sıçrayan yeni bir saldırı başlattığını kaydeden ESP MYK'sı, "Kürdistan'da serhildan, Türkiye'de direniş, Filistin'de intifada kazanacak" dedi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Merkez Yürütme Kurulu, sömürgecilik, işgalcilik ve faşizmin dünyanın birçok yerinde ezilen halklara zulüm etmeyi sürdürdüğünü kaydetti. 

ESP MYK'sı, "Sömürgeci faşist rejim Başûre Kürdistan'a yeni bir işgal hareketi başlattı. Siyonist İsrail devleti Doğu Küdüs'te ve Mescid-i Aksa'ya kadar sıçrayan yeni bir saldırı başlattı. Yine haksızlıklara karşı sokağa çıkan Kolombiya emekçilerinin üzerine mermi yağdırıldı, şuana kadar onlarca kişi katledildi" dedi.

'ŞOVENİZM ZEHRİNİ YENİDEN YÜKSELTMEK İSTİYORLAR'
Garê yenilgisi hala hafızalarda iken, politik İslamcı rejimin bu kez de Medya Savunma Alanları'na savaş açtığına dikkat çeken ESP MYK'sı, "Savaş uçakları Metîna, Avaşîn ve Zap bölgesine bombardımanlar gerçekleştiriyor, karadan indirmeler yapmaya çalışıyor. Ama bu kez çoğu zaman yaptıkları gibi Osmanlı savaş tarzı marşları eksik. Faşist şef Erdoğan ekranlarda 'şu tarihte müjde vereceğim' diyemiyor. Çünkü Garê'de yaşanan yenilgi, uzun yıllarca PKK'nin elinde esir tutulan askerlerin ve polislerin bizzat sömürgeci faşist rejime ait silahlarla öldürülmesi gerçeği halklarımızın hafızalarında çok taze. AKP faşizmi her sıkıştığında çözümü işgal ve savaşta aramaktadır. Garê'de yükseltmeyi başaramadıkları şovenizm zehrini yeniden yükseltmek istiyorlar" ifadelerini kullandı. 

'KDP VARLIĞINI VE MEŞRULUĞUNU KAYBETMEKTEDİR'
Esad rejiminin Rojava Kürdistan'da yaptığı, Kürt halkının arasına koyduğu "Arap kemerine" benzer yeni bir "kemer" denemesini Başûr halkı ile Rojava halkı arasına yapmaya çalıştığı belirtilen açıklamada, "Ama nafile! Nasıl ki Garê'de direnen öncü gerilla ve Başûr halkı olduysa yine direnişle karşılaşacaklar. Ulusal birliği kabul etmeyip Saray rejiminin değirmenine su taşıyan KDP hükümeti ise başta dört parça Kürdistan halkı olmak üzere Ortadoğu halkının vicdanında varlığını ve meşruluğunu giderek kaybetmektedir" diye belirtildi. 

'DİRENİŞİ  BULUNDUĞUMUZ HER YERDE BÜYÜTELİM'
Emekçi Türk halkına seslenilen açıklama şöyle devam etti: "Bu işgal hareketi senin çıkarına değildir. Pandemiyi gerekçe göstererek seni açlığa ve iş yerlerinde salgının pençesine ve ölüme terk edenler sadece sermayelerini kurtarma derdinde. Türk emekçilerinin kurtuluşu ve özgürlüğünün kaderi ezilen Kürt ulusunun özgürlüğü ile mümkündür. Halkların eşitliği ve özgürlüğü için Kürt halkının direnişine sessiz kalmayalım. Ortak olalım. İşgal politikalarına hayır diyelim. Direnişi bulunduğumuz her yerde büyütelim.

'FİLİSTİN HALKININ GERÇEK DOSTLARI DENİZ GEZMİŞ VE ARKADAŞLARIDIR'
Siyonist İsrail, emekçi Müslüman halklarımızın kutsal ayında Filistin'de yeni saldırılar başlattı. Kendi topraklarından, kendi evlerinden Filistin'lileri çıkarmak istiyor. Siyonist İsrail'in 1948'den beri yürüttüğü göçertme ve mülksüzleştirme siyaseti bugün de Doğu Küdüs ve Mescid-i Aksa'da sürüyor. Efrîn'de Kürt halkının evlerinin işgal edilerek çetecilerin yerleştirilmesi aynı politikadır. Uzun yıllardır evini, topraklarını savunan Filistin halkı bugünde işgalcilere karşı direnişte. İntifada yol gösteriyor. Sokağa çıkma yasağına rağmen sokaklarda cihatçı marşlar söyleyerek ve kornalar çalarak Filistin halkına sözde ses verenler, Filistin halkının gerçek dostları değildir. Emekçi halklarımızın inançları üzerinden kendi kanlı iktidarlarını ayakta tutmak istemektedirler. Filistin halkının gerçek dostları Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Filistin topraklarına giderek savaşmış olan geleneğin sahipleri, devrimcilerdir. Ezilenler halklar ve emekçilerdir. 

'SÖMÜRGECİLER KAYBEDECEK'
Emekçi Ortadoğu halkımız; Tüm dünyanın gözü önünde açık bir şekilde yaşanan bu zulme sessiz kalma. Tüm Ortadoğu emekçi halklarının ortak kurtuluş yolu emperyalist ve siyonist işgalci güçlere karşı ortak direnişin büyütülmesidir. Çözüm; emekçi halkların kurduğu demokratik Ortadoğu federasyonudur Sömürgeciler kaybedecek! Kürdistan'da serhildan, Türkiye'de direniş, Filistin'de intifada kazanacak."