21 Eylül 2024 Cumartesi

ESP: Katliamın hesabı sorulana kadar adalet mücadelemizi sürdüreceğiz

IŞİD çeteleri tarafından gerçekleştirilen ve 103 kişinin yaşamını yitirdiği 10 Ekim Ankara katliamının üçüncü yılı dolayısıyla açıklama yapan ESP, "Değil 3 yıl, yıllar da geçse katliamların hesabı sorulana kadar adalet mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), IŞİD çeteleri tarafından gerçekleştirilen ve 103 kişinin yaşamını yitirdiği 10 Ekim Ankara katliamının üçüncü yılı dolayısıyla açıklama yaptı.
 
Açıklamada, "Faşist Saray diktatörlüğü eliyle DAİŞ tarafından gerçekleştirilen Amed, Suruç, Ankara ve peş peşe devam eden katliamlarla yüzlerce insanımız katledildi. Faşist Saray diktatörlüğü saldırılar ve katliamlarla halklarımızın onurlu barış, özgürlük, eşitlik, adalet mücadelesini yok etmeyi hedefledi" denildi.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Katliamlar sonrası mahkemelerde bir dizi hukuksuzluk yaşanmış katliamların asıl sorumluları, katliamların gerçekleşmesinde ihmali bulunan kamu görevlileri yargılanmamıştır. Katliamlarla ilgili yapılan yargılamalarda DAİŞ'in Türkiye'deki yapılanmasını açığa çıkartmaya yönelik herhangi bir araştırma yapılmazken Ankara katliamı davasında katliamın asıl sorumlularına değil sadece yakalanabilen DAİŞ sanıklarına ceza verilerek dava dosyası kapatılmak istenmektedir. Suruç katliamı davasından da tanık olduğumuz ihmali bulunanların yargılanması, asıl sorumluların açığa çıkartılması gibi amaçlarla değil göstermelik yargılamalarla adalet arayışı bitirilmek istenmektedir. Mahkeme salonlarını katliamcıların açığa çıkartılması, yargılanmasına kapatan faşist Saray iktidarı adalet arayan ailelerimizi, katliam yaralılarını, tanıkları susturmaya çalışmaktadır.
 
"Ancak her türlü hak arama, adalet mücadelesini bastırmaya çalışan faşist Saray iktidarına rağmen barış, eşitlik, özgürlük ve adalet talebinden vazgeçmeyeceğiz. Değil 3 yıl, yıllar da geçse katliamların hesabı sorulana kadar adalet mücadelemizi sürdüreceğiz.
 
"10 Ekim katliamında yitirdiklerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyor mücadelelerine bağlılık sözümüzü bir kez daha yineliyoruz."