21 Eylül 2024 Cumartesi

ESP İzmir İl Örgütü: Genel Başkanımız Çiçek Otlu tahliye edilsin

ESP İzmir İl Örgütü, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün hakim karşısına çıkacak ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu'nun tahliye edilmesini istedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü, 22 Ağustos 2017'den beri Sincan Hapishanesi'nde tutuklu bulunan ve bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu'nun tahliye edilmesi için açıklama yaptı.
 
ESP İl binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan SKM MYK üyesi Satiye Ok, Çiçek Otlu'nun bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunduğunu söyledi. Ok, "Genel başkanımız yıllardır devrimci mücadele içerisinde yer almış, işçilerin, kadınların, ezilenlerin, gençliğin, sesi olmuştur" diye kaydetti.
 
ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu'dan MYK üyelerine kadar çok sayıda ESP üyesinin uydurma gerekçelerle hapishanelerde tutulduğuna dikkat çeken Ok, "Biliyoruz ki, Genel Başkanımıza ve partili güçlerimize dönük bu komplocu tutumlar, siyasi iktidarın halklarımızın ve ezilenlerin sol-sosyalist, devrimci, antifaşist ve demokratik öncülerini, kurumlarını ve temsilcilerini hedef alan faşist devlet terörünün bir parçasıdır. Ezilenlerin antifaşist örgütlenmesini ve direnişini ezme, tasfiye etme saldırısıdır" diye belirtti.
 
Ok, bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmada ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu'nun tahliye edilmesini istedi.