21 Eylül 2024 Cumartesi

ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu'yla dayanışma: Hukuksuzluğun karşısında duralım

ESP: Çiçek Otlu şahsında kadın özgürlük mücadelesi yargılanıyor. Demokrasi, özgürlük ve barış mücadelesi yargılanıyor. Üçüncü havalimanından Flormar'a direnen işçi sınıfının mücadelesi yargılanıyor. Ezilenlerin Sosyalist Partisi Genel Başkanı Çiçek Otlu'nun İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşması öncesinde adliye önünde “Çiçek Otlu serbest bırakılsın” talebiyle eylem yapıldı. 402 gündür hukuksuzca cezaevinde tutulan Otlu'nun mahkemesine çok sayıda kurum temsilcisi katılarak dayanışma gösterdi.

ESP'nin çağrısıyla, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı. Ezilenlerin Sosyalist Partisi Genel Başkan Vekili Şahin Tümüklü burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Bizler emekçilerin ve ezilenlerin örgütlü temsilcileri olarak uzun bir süredir AKP faşizminin saldırıları altındayız. Bugün içinden geçtiğimiz süreçte AKP iktidarı faşizmin yeniden kurumsallaşmasıyla demokrasi, özgürlük ve barışın önüne faşizmin setini çekmiştir."

“Bizler biliyoruz ki; Çiçek Otlu şahsında kadın özgürlük mücadelesi yargılanıyor. Demokrasi, özgürlük ve barış mücadelesi yargılanıyor. Üçüncü havalimanından Flormar'a direnen işçi sınıfının mücadelesi yargılanıyor. Bizler bu mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz, teslim olmayacağız ve asla yılmayacağız” diyen Tümüklü, “Bu ülkede başka bir yaşam mümkün, özgürlük, demokrasi ve barış içinde yaşayacağımız bir ülke mümkün. Bunun mücadelesini veriyoruz. Ama AKP Saray iktidarı faşizmi her gün büyütmeye, çeşitli baskı biçimlerini her gün yeniden üretmeye devam ediyor. Bu bize ders olsun. Bu havada direnişi devam ettirenler, emekçilerin ezilenlerin mücadelesini büyütmeye devam edenler de var. Bu da onlara ders olsun. Biz bu mücadelenin yürütücüleri olarak, Çiçek Otlu şahsında bütün sosyalistlerin serbest bırakılmasını istiyoruz” diye belirtti.

Eyleme katılarak destek veren Emekçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Özge Akman, “Böylesi süreçlerde emek mücadelesi yürütenlere, kadın mücadelesi yürütenlere yönelik baskı ve operasyonlar devam edebilir. Ancak biz sosyalistler olarak her daim bir aradayız. Çiçek Otlu'nun yargılandığı dava gibi binlerce davada hukuk dışı, düzmece mahkemelerle bizleri oyaladıklarını düşünüyoruz. Bizleri tutuklayarak bastırabileceklerini sandıklarını düşünüyoruz. Ancak bunların hiçbiri gerçek olmayacak. Bizler ne yeni rejimle ne de eski rejimle asla susturamadıkları sosyalistler olarak her daim omuz omuzayız. Bu hukuksuzluk karşısında hep birlikte durarak kazanacağız” şeklinde konuştu.

Ardından söz alan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir ise “Çiçek Otlu için yapılan karalamaların ve suçlamaların cenazelere katılmak ve okuduğu kitaplardan kaynaklı olduğunu biliyoruz. Cenazeye katılmak bu ülkede suç değildir, yasal kitapların okunması da suç değildir. Siyaset yürüten bir kadın yoldaşımızın kendi alanıyla ilgili her türlü kaynağı okumaya hakkı vardır. Suçlamaların son derece mesnetsiz ve hukuk dışı olduğunu görüyoruz. Biz tutuklanmalarının asıl nedeninin, demokratik siyaset alanında kadınların, sosyalistlerin, devrimcilerin, gençlerin uzaklaştırılması, gözdağı verilmesi olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.

Basın açıklamasına SYKP Eş Genel Sözcüsü Ahmet Kaya, Yeşil Sol Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Cengiz Şanlı, Emek Partisi İstanbul İl Yöneticisi Cemal Çoban, Emekçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Özge Akman'ın yanı sıra Sosyalist Kadın Meclisleri, Limter-İş Sendikası, HDK ve HDP yöneticileri katılarak destek verdi.