21 Eylül 2024 Cumartesi

ESP gazetecilerin ve siyasetçilerin gözaltına alınmasını kınadı

Bu sabah saatlerinde gazetecilere ve siyasetçilere yönelik 8 kentte gerçekleştirilen ev baskınlarında 90 kişinin gözaltına alınmasını kınayan ESP; HDP'nin demokratik siyaset, özgürlük ve eşitlik mücadelesinden geri adım atmayacağını belirtti.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Diyarbakır merkezli 8 ilde yapılan ev baskınlarında aralarında HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Mehmet Şerif Çamcı, HDP İl yöneticileri, TJA, DTK çalışanları ve gazetecilerin bulunduğu 90 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı. ESP, geçtiğimiz haftayla birlikte 300'e yakın kişinin gözaltına alınmasını kınadı.
 
ESP, "AKP/Saray diktatörlüğü siyasi soykırım operasyonlarıyla HDP'yi tasfiye etme ve siyasetçilerini rehin tutma politikasını sürdürmeye devam etmektedir. HDP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonları yapılarak HDP'nin yerel seçim hazırlıkları engellenmek istenmektedir. Faşist şef Erdoğan AKP'nin Kızılcahamam kampında yaptığı konuşmada HDP'yi hedef göstermiş, yerel seçimlerde HDP adayları kazansa bile kayyum atanacağı tehdidinde bulunmuştu. Bu açıklamadan birkaç gün sonra Amed merkezli gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonu ile savcılar faşist şefin talimatını uygulamıştır" diye kaydetti.
 
Bugüne kadar eşbaşkanları, milletvekilleri ve binlerce üye ve yöneticisi tutuklanmasına rağmen HDP, demokratik siyaset, özgürlük ve eşitlik mücadelesinden geri adım atmadığını vurgulayan ESP, "Faşist bloka karşı en geniş antifaşist cepheyi oluşturarak sarayın tüm saldırıları karşısında özgürlük, eşitlik ve demokrasi mücadelemizi kararlıca sürdürmeye devam edeceğiz. AKP Saray diktatörlüğünün siyasi soykırım operasyonları karşısında birleşik hattımızı daha fazla güçlendirip halklarımızla birlikte saray diktatörlüğüne karşı kararlıca mücadelemizi büyüteceğiz" diye belirtti.
 
ESP açıklamasını devamında şu ifadelere yer verdi:
"Tüm faşist baskı ve zorbalığa rağmen geçtiğimiz seçimlerde Kürdistan'da halkımız AKP'ye gerekli cevabı vermiştir. Önümüzdeki yerel seçimlerde de halkımız tüm bu baskı ve siyasi soykırım operasyonlarına karşı iradesine sahip çıkacaktır. Gözaltına alınan siyasetçiler ve gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır."