6 Ekim 2024 Pazar

ESP, Denizleri ve Hüseyin Kayacı'yı andı

ESP Sultangazi İlçe Örgütü, 6 Mayıs 1972'de idam edilen Üç Fidan ile 2001 ölüm orucu direnişinde ölümsüzleşen Hüseyin Kayacı'yı andı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Sultangazi İlçe Örgütü, idam edilişlerin 49. yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve 6 Mayıs'ta şehit düşen ölüm orucu direnişçisi Hüseyin Kayacı'yı andı.

Üç Fidan ve Hüseyin Kayacı şahsında devrimci mücadelede yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu ile anma başladı. Anmada yapılan konuşmalarda; Deniz'lerin öğrenci hareketi önderliğinden devrimci hareketin önderliğine uzanan seyrinde gerçekleştirdikleri devrimci atılımlara değinildi.

Faşist 12 Mart cuntasının saldırılarına karşı geri çekilmekten ziyade, '71 kopuşu ile faşizme karşı mücadeleyi günümüze miras bıraktıkları vurgulanan açıklamada, "Bağımsızlık yürüyüşü ile başlanılan noktadan darağacında 'Yaşasın Marksizm Leninizm' diyerek sehpaya tekme vurmaya uzanan süreçte, devrimin ihtiyaçları ile öncü tarzda, büyük bir kararlılık ve adanmışlıkla kurdukları ilişki, kendileri ve önderi oldukları hareket açısından büyük bir devrimci dönüşümün ifadesidir" denildi. Konuşmada, Denizlerin fikriyatını ve pratiğini bugünün koşullarına güncellemek, Devrimci ihtiyaçlarla onların miras bıraktığı tarzda ilişkilenmenin bir görev olduğu vurgulandı.