2 Ekim 2024 Çarşamba

ESP: Birleşeceğiz, çoğalacağız faşizmi yıkacağız

ESP, bir kez daha karşı karşıya kaldığı siyasi soykırım operasyonunun, kendileri için yeni, faşizm için ise sonuç alıcı olmadığını vurguladı ve ekledi: "Diktatörlük için vakit çoktan doldu. Faşizmi yıkmak için bir adım daha öne çıkalım. Faşizmin saldırıları durmayacak. Onu durduracak ve yenilgiye uğratacak yegane güç ilerici, devrimci güçlerin birleşik mücadelesidir. Sözümüzdür; birleşeceğiz, çoğalacağız faşizmi yıkacağız!"

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), partilerine yönelik siyasi soykırım operasyonlarına karşı açıklama yaptı.

Sabah saatlerinde yapılan operasyonlarda ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, MYK, PM ve İstanbul il yöneticileri, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eş Başkanı Alev Özkiraz ve MYK üyeleri ile ETHA Muhabiri Pınar Gayıp'ın olduğu 19 sosyalistin gözaltına alındığı hatırlatıldı.

'SALDIRI NE PARTİMİZ İÇİN YENİ, NE DE FAŞİZM İÇİN SONUÇ ALICI'
Devrim şehitlerinin uğurlama töreninin saldırıya gerekçe yapıldığını kaydeden ESP, açıklamasında şunları kaydetti: 

"Diktatörlüğün bu saldırısı ne partimiz için yenidir ne de faşizm için sonuç alıcıdır. Bunun tek kanıtı çeyrek asrı aşan geleneğimiz boyunca yapılan faşist terör saldırıları ve alınan sonuçlarıdır. 12 Eylülcü faşistlerden Demirel-Çiller-Ağar'a, AKP-Cemaat çetesinden AKP-MHP faşist koalisyonu ve onun iç savaş bakanına değin yargı-polis eliyle yapılan tüm saldırılar sonuçsuz kaldı. Partimizi ne yolundan saptırmayı başardılar ne de tasfiye edebildiler. Partimiz, varlığına dönük her saldırıyı devrim ve sosyalizm iddiasından, tarihsel meşruiyetinden ve devrim şehitlerine olan sınırsız bağlılığından aldığı güçle yoluna devam etti.

'ÇOĞALARAK MİLYONLAŞACAĞIZ, İKTİDARLARINI YIKACAĞIZ'
"Bir kez daha hesapları tutmayacak, isteklerine ulaşamayacaklar. Her gözaltı-tutuklama teröründe 'Her şey bitti' diyen çok polis şefi eskitti tarihimiz. Tek tek her bir parti üye ve taraftarımız ile mücadele ortaklığı içinde bulunduğumuz tüm devrimci, demokratik, yurtsever dostlarımız, aydınlar, akademisyenler, meslek onurundan taviz vermeyen gazeteciler, kadın özgürlük mücadelesinin tüm öncü güçleri, gençlik örgütleri ve başta işçi sınıfı ve Kürt halkımız olmak üzere diktatörlüğün zulmüne karşı direnen tüm toplumsal güçler bilmelidir ki, "Sizi bitireceğiz" diyerek teslimiyeti dayatan bu faşist iktidarı da eskitecek, hak ettiği yere göndereceğiz. Yoldaşlarımızı 10'ar 20'şer aramızdan alarak bizi eksilteceklerini sananlar ödeyeceğimiz tüm bedellere rağmen birleşerek, çoğalarak milyonlaşacağımızı ve iktidarlarını yıkacağımızı görecekler. 

'FAŞİZME MEYDAN OKUYORUZ!'
"Ne saldırılarından korkuyoruz, ne mücadelemizden bir adım geri atıyoruz. Hayır, yeniden ve bir kez daha faşizme meydan okuyoruz! 

Fabrikada, şantiyede, hizmet sektöründe sömürü düzenine öfke duyan işçiler! 
Sömürgeci saldırılar altında tutulan Kürt halkımız! 
Erkek egemen düzenin ve faşist rejimin kırımına isyan eden kadınlar, LGBTİ+'lar!
Politik İslamcı iktidarın hedefindeki Aleviler!
Geleceği karartılan gençler! 
Bilimsel, kültürel, sanatsal faaliyetleri ellerinden alınan aydın ve akademisyenler! 
Bültenleri, sayfaları karartılan gazeteciler!
Siyasal mücadeleleri faşist polis terörüyle engellenmek istenen tüm ilerici, devrimci politik güçler! Dostlarımız, yoldaşlarımız! 

'FAŞİZMİ DURDURACAK YEGANE GÜÇ BİRLEŞİK MÜCADELEDİR!'
"Bütün saldırıları, çabaları boşuna. Faşizm güçlü değil, kan kaybediyor. Diktatörlük için vakit çoktan doldu. Faşizmi yıkmak için bir adım daha öne çıkalım. Öfkemizi olduğu kadar güçlerimizi de birleştirelim. Sokaklarda, meydanlarda buluşalım. Faşizmin saldırıları durmayacak. Onu durduracak ve yenilgiye uğratacak yegane güç ilerici, devrimci güçlerin birleşik mücadelesidir. 

Sözümüzdür; birleşeceğiz, çoğalacağız faşizmi yıkacağız!"