20 Eylül 2024 Cuma

Eskişehir'den Suruç'un faillerine seslendiler: Her sokakta bizi göreceksiniz

Suruç şehitlerini katledenleri affetmeyeceklerini ve Suruç şehitlerini unutmayacaklarının altını çizen Eskişehir gençlik örgütleri, "Her sokakta bizi görecek, her yasaklı meydanda sloganlarımızı duyacaksınız. Adaletin izindeyiz, katillerin peşindeyiz" dedi. 

Eskişehir'de gençlik örgütleri Ulus Anıtı önünde bir araya geldi. Suruç şehitlerinin fotoğraflarının olduğu "Suruç için adalet herkes için adalet" pankartı ve 33'lerin fotoğraflarının taşındığı anma, Suruç şehitleri şahsında ölümsüzleşenler anısına saygı duruşuyla başladı. 

'SURUÇ KATLİAMI BU  TOPRAKLARIN GÖRDÜĞÜ EN KANLI GENÇLİK KATLİAMI'
Basın metinin okuyan Ada Simay Kart, "Gezi barikatlarının çocuklarıydı onlar, farklı inançlardan, farklı uluslardan, farklı yaş ve mesleklerden devrimci yüreklerdi. Egemenlerin sınırlarla çizdiği dünyada sınırları reddettiler. Gezi barikatlarında büyüttükleri direniş ateşini, Kobanê Serhıldanı ile buluşturmuş, dönemin siyasal atmosferinde halklar arasında bir köprü kurmak istemişlerdi" dedi. Suruç katliamıyla, Kobanê'de yükselen zaferi sekteye uğratmak, Türkiye ve Kürdistan halkları nezdinde açığa çıkan devrimci dinamikleri baltalamak ve devrimci gençlik mücadelesini yok etmek istendiğini kaydeden Kart, "Suruç Katliamı bu toprakların gördüğü en kanlı gençlik katliamı olarak devletin katliamlardan yana kabarık olan dosyasında yer aldı. Suruç'tan sonra Ankara Gar Katliamı, Sultanahmet ve nice katliam gerçekleşti, hepsinin failleri aynıydı. Gezi'de gençleri, Sivas'ta aydınlarımızı, Çorum'da Alevileri, bir sokak ortasında Hande Kader'i katledenlerdir Suruç'un failleri. Gençleri geleceksizlikle baş başa bırakarak intihara sürükleyen, niteliksiz KYK yurtları ve tarikat-cemaat yurtlarında yaşamaya mahkum eden, kadınların katledilmesinin önünü açanlardır Suruç'un katilleri" ifadelerini kullandı. 

'AFFETMEYECEĞİZ, UNUTMAYACAĞIZ'
Çünkü Suruç'ta 33 düş yolcusunun katledildiğinin altını çizen Kart, "Affetmeyeceğiz. Affetmeyeceğiz çünkü Suruç'ta katlettikleri yoldaşlarımızın resimlerini dahi intikam alırcasına yırttılar. Affetmeyeceğiz çünkü Suruç'ta 33 Düş Yolcusu bombalı saldırıya uğramışken ambulansların geçişini engellediler, yaralılarımızın üstüne biber gazı sıktılar. Unutmayacağız. Yıkılmış bir kentin çocuklarına umut olmak isteyen gençleri bile isteye bütün dünyanın önünde IŞİD'le işbirliği yaparak katletmenizi unutmayacağız! Suruç Katliamı'ndan sonra halkları baskı ve zor ile sokaklardan silmeye çalıştığınızı unutmayacağız! Suruç'ta sakal tıraşı yaparak karakolun arka kapısından saldığınız IŞİD militanının Ankara'da aynı biçimde 103 insanı katletmesini unutmayacağız! Hesaplaşacağız. Suruç'ta katledilen 33 yoldaşımız için gerçek adalet sağlanıncaya dek bu sokaklarda katillerle hesaplaşacağız. Suruç'tan sonra halkları baskı ve zorla dizginlemek isteyip kumpas davalarıyla Kürt halkına ve sosyalistlere boyun eğdirmeye çalışanlarla hesaplaşacağız. Hesaplaşacağız, halkın iradesini gasp ederek kayyumlar atayanlarla, aynı iradeyi gasp edip seçilmiş milletvekillerini tutsak edenlerle hesaplaşacağız. Hesaplaşacağız, Suruç'un, Ankara'nın Berkin Elvan'ın, Uğur Kaymaz'ın, Hacı Lokman Birlik'in, Hande Kader'in, Emine Bulut'un katili bu adaletsizlik ve katliam düzeni ile hesaplaşacağız. Suruç'ta 33 yoldaşımızı katlederek bizleri bitirmek isteyenlere sözümüz 9 yıldır değişmedi. 'Suruç'tan bugüne, daima mücadele' dedik. 33 Düş Yolcusu'nun düşlerini kendimize rehber edindik ve katillerin karşısına öyle dizildik. Suruç Katliamı aydınlatılıncaya kadar her sokakta olmaya ve adalet mücadelesini büyütmeye devam edeceğiz. Her sokakta bizi görecek, her yasaklı meydanda sloganlarımızı duyacaksınız. Adaletin izindeyiz, katillerin peşindeyiz" dedi. 

33'LERİN FOTOĞRAFLARI ASILDI
"Suruç şehitleri ölümsüzdür", "Hiçbir düş yarım kalmayacak", "Unutmak yok, affetmek yok" sloganlarının atıldığı açıklamanın ardından Suruç şehitlerinin fotoğrafları ve pankart Porsuk çayı üzerindeki köprüye asıldı.