3 Ekim 2024 Perşembe

Eskişehir'de açlık grevindeki tutsaklara baskı

İmralı'daki tecride karşı Eskişehir H Tipi Hapishanesi'nde açlık grevi direnişine katılan tutsakların hücrelerinin basıldığı ve eşyalarına el konuldukları öğrenildi. Ayrıca ihtiyaçlarının da verilmediği belirtildi.

İmralı'da PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit politikasına karşı çok sayıda hapishanede PKK ve PAJK'lı tutsaklar 27 Kasım'da süreli-dönüşümlü açlık grevine başladı. Açlık grevi 9. gününde. Eyleme katılan tutsaklara yönelik baskılar artıyor. Bu hapishanelerden biri de Eskişehir H Tipi Hapishanesi.

Ailesiyle görüşen Emrecan Demir,  telefonla görüştüğü babası Hasan Demir'e, şeker, meyve suyu ve diğer ihtiyaçların verilmediğini söyledi.

KOĞUŞLARA GÜNDE 3 KEZ BASKIN
Demir, "Oğlum cezaevinde 11 kişi kaldıklarını ve ikinci grupla süresiz dönüşümlü açlık grevine girdiklerini belirtti. Açlık grevi ardından günde 3 kez odalarına baskın yapılıyor. Baskınlarda eşyaları dağıtılıyor, kitap ve kalemlerine dahi el konulmuş" dedi.

Salgına rağmen tutsaklara temizlik ve hijyen malzemelerinin de verilmediğini söyleyen Demir, salgının başından bu yana sadece bir kez, bir çay bardağı kadar çamaşır suyu verildiğini belirtti.

'SADECE CEZAEVLERİ DEĞİL, TOPLUM TECRİT ALTINDA'
2019 yılında yapılan açlık grevi direnişinde 106 gün kalan Emrecan Demir, telefonda şunları kaydetti: "Cezaevinde ve İmralı'da tecrit kalkana kadar eylemimiz sürecek. Bugün sadece cezaevleri değil, toplumun üzerinde de bir tecrit var. Bu tecrit politikasına karşı eylemdeyiz."

Baba Hasan Demir, açlık grevindeki tutsaklara yönelik kötü muamele ve işkenceye karşı insan hakları örgütlerini ve toplumu duyarlı olmaya çağırdı.