6 Ekim 2024 Pazar

Erzade Teyze yaşamını yitirdi: Doğa direnişimiz de yaşayacak

Cerattepe direnişinin simge ismi olan ve "Erzade Teyze" olarak bilinen Erzade Yalçıntaş, yaşamını yitirdi. Cenaze töreninde yapılan konuşlarda onun mücadelesinin doğa direnişinde yaşayacağı kaydedildi. 

Artvin Cerattepe'de kurulmak istenen altın madenine karşı mücadelesi ile direnişin simge isimlerinden olan Erzade Yalçıntaş yaşamını yitirdi. "Ömrümün sonuna kadar Cerattepe için ne yapmak gerekiyorsa yapmaya hazırım" sözleri ile tanınan ve 93 yaşında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Artvin'in Erzade Yalçıntaş, bugün Çamlık Mahallesi'nde bulunan Kolorta Mezarlığı'nda defnedildi.

Aile üyelerinin de Covid-19 testlerinin pozitif olması nedeniyle Yalçıntaş'ın cenazesine katılamazken, Yeşil Artvin Derneği ve ildeki siyasi parti temsilcilerinin katılımı ile son yolculuğuna uğurlandı.

'BIRAKTIĞI YERDEN MÜCADELEYİ DEVAM ETTİRECEĞİZ'
Sol Parti Artvin İl Başkanı Sercan Dede, Yalçıntaş'ın verdiği mücadele ile herkese örnek olduğunu söyledi. Onun tüm Artvin'in "Erzade Teyzesi" olduğunu ifade eden Dede, "93 sene boyunca Artvin'in toprağında yetişen Erzade teyzemizi kaybetmenin acısını yaşıyoruz. O bu coğrafyanın doğası için verdiği mücadele ile hepimize örnek oldu. O doğası, suyu için büyük bir mücadele verdi. Bizde onun bıraktığı yerden mücadeleyi devam ettireceğiz" dedi.

'DOĞA DİRENİŞİMİZDE ADI YAŞAYACAK'
Cerattepe mücadelesinin simge ismini kaybetmekten üzüntü duyduğunu belirten Halkevi Artvin Şube Başkanı Dursun Ali Koyuncu ise, Erzade teyzeden aldıkları güç ile mücadeleyi yürüttüklerini belirtti. Erzade teyzenin her çağrıda yanlarında bulunduğunu dile getiren Koyuncu, "Erzade teyze kararlığı ile hepimize örnek oldu. O mücadelemizde yaşayacak. Doğa direnişimizde adı yaşayacak" diye konuştu.