4 Ekim 2024 Cuma

Erkmen'in otopsi işlemleri aile ve avukatları gelmeden yapıldı

Tekirdağ Hapishanesi'nde yaşamını yitiren tutsak Vedat Erkmen'in otopsi işlemleri ailesi ve avukatları gelmeden yapıldı. Cenaze için talep edilen tabut ve cenaze aracı da verilmedi. ÖHD avukatlarından İstekli,  Erkmen'in kaldığı odadan birkaç gün önce tekli hücreye alındığına dikkat çekti. İstekli, "Kimden neyi gizliyorlar, açıkça katledildi" dedi. 

Tekirdağ 2 No'lu T Tipi Hapishanesi'nde ağırlaştırılmış müebbet ve 374 yıl hapis cezası alan tutsak Vedat Cem Erkmen dün akşam saatlerinde şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. Hapishane idaresi Erkmen'in intihar ettiğini, gardiyanların hastaneye yetiştirmeye çalışırken yolda yaşamını yitirdiğini öne sürmüştü. 

Ancak, Erkmen'in otopsi işlemleri aile ve avukatları gelmeden yapıldı. 

'KİMDEN NEYİ GİZLİYORLAR'
Erkmen'in ailesi ile İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları haberin ardından Tekirdağ Hapishanesi'ne gitti. ÖHD İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu üyesi avukat Gürkan İstekli, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, tepkisini şöyle dile getirdi: "Kimden neyi gizliyorlar! Saatlerce cezaevi, adliye ve hastane arasında gidip gelmiş, cezaevi tüm görüşme taleplerimizi reddetmiş, saatler sonra nöbetçi savcılığa ulaşabilmiş ve cenazeyi an itibariyle teşhis edip almış bulunmaktayız."

'AÇIKÇA KATLEDİLDİ'
İstekli, "Birkaç gün önce 'can güvenliği yok' denilerek odasından alınan ve tekli odaya konan müvekkilimiz Vedat Erkmen açıkça katledilmiştir. Sözde 'can güvenliğini' sağlamak için odasından alınan Vedat neden 'intihar' etsin?" diye sordu.

SON GÖRÜŞMESİNDE HAPİSHANE İDARESİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMASINI İSTEDİ
İstekli, Erkmen'in geçtiğimiz Cuma günü (17 Aralık) ağabeyiyle yaptığı telefon görüşmesinde, 23 Ocak Perşembe günü açık görüş olduğunu ve cezaevi idaresi hakkında suç duyurusunda bulunmalarını istediğini aktardı.

TABUT VE CENAZE ARACI VERİLMEDİ
İstekli, öte yandan Erkmen için tabutun da talep ettikleri cenaze aracının da verilmediği söyledi. Cenazenin sarılması için battaniye isteyen ailenin tepkileri üzerine tabut verildi.

AİLE KENDİ İMKANLARIYLA CENAZEYİ GÖTÜRDÜ
Cenaze aracı verilmemesi nedeniyle Erkmen'in cenazesi ailesinin kendi imkanlarıyla sağladığı araçla Küçükçekmece Mezarlıklar Müdürlüğü'ne getirildi. Erkmen'in dini vecibelerinin yerine getirilmesinin ardından Esenyurt'ta bulunan Digor Dağpınar Derneği'ne götürülecek. Cenaze, daha sonra memleketi Kars'a gönderilecek.