3 Ekim 2024 Perşembe

Erkmen'in hücre arkadaşı: Can güvenliğimiz yok

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Vedat Erkmen ile aynı hücrede kalan Mehmet Şerif Aslan, Erkmen'in intihar etmediğini, kendisinin de can güvenliği olmadığını vurguladı.

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis hükümlüsü Vedat Erkmen, 19 Aralık 2021 tarihinde hücresinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Tutsaklara yönelik saldırıların arttığı Tekirdağ 2 Nolu Hapishanesi'ndeki tutsaklardan Mehmet Şerif Aslan, telefonla görüştüğü ailesine can güvenliğinin olmadığını söyledi, sevk edilmek istediğini iletti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi'ne başvuran aile yaptıkları telefon görüşmesine ilişkin bilgi verdi.

Mehmet Şerif Aslan kardeşiyle Rasim Aslan ile yaptığı telefon görüşmesinde, can güvenliğinin olmadığını söyledi.

Vedat Erkmen'in intihar etmediğini vurgulayan Aslan, "Vedat intihar etmedi. Bizim de bu cezaevinde can güvenliğimiz yok. Beni bu cezaevinden çıkarmaya çalışın" dedi. İnsan Hakları Derneği'ne başvurduklarını aktaran Rasim Aslan, kardeşinin sevk edilmek istediğini fakat talebinin karşılanmadığını da aktardı. Rasim Aslan, "Kardeşimiz baskı altında ve can güvenliliğinden endişe duyuyoruz. Başına bir şey getirirler diye korkuyoruz. Cezaevlerine yönelik baskılar çok fazla. Herkeste destek bekliyoruz" dedi.