3 Ekim 2024 Perşembe

Erdoğan'dan MÜSİAD'a mesaj: Acı ilacı içmemiz gerekiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 18. MÜSİAD EXPO Fuarı'nda, kendisine yakın sermaye çevrelerine sınırlı düzeyde de olsa yapılan faiz artışı konusunda ikna etmeye çalıştı, "Hepimize görevler düşüyor. Hepimizin yapması gereken fedakarlıklar var. Gerekirse bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğini biliyoruz" dedi.

Merkez Bankası başkanının görevden alınması, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa ettirilmesinin ardından, faizde kısmi artış ile krize ve içine düştükleri çözümsüzlüğe çare arayışına giren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendi sermaye çevrelerine önümüzdeki dönemde kasalarını eskisi gibi dolduramayacağının sinyalini verdi.

18. MÜSİAD EXPO Fuarı'nda konuşan Erdoğan, Merkez Bankasının dün yaptığı faiz artışıyla ilgili olarak, "Gerekirse bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin farkındayız. Dünkü faiz artışını bu çerçevede değerlendiriyorum. Türkiye'yi faiz, enflasyon, kur sarmalından çıkarmamız şarttır. Faiz her şeyden önce paradan para kazanmak suretiyle insanları sömürmektedir. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Asıl hedefimiz enflasyonu en kısa sürede tek haneli rakamlara indirmek, faizlerin de buna uygun şekilde aşağı inmesini temin etmektir. Bunu başardığımızda kurun da istikrara kavuşacağını umuyorum" dedi.

Ekonomi ve hukukta reform adı altında düzenlemeler yapacaklarını söyleyen Erdoğan, bütün bunları, "yatırımcının güvenini kazanmak için" gerçekleştireceklerini söyledi. Erdoğan, yeni yargı paketleriyle ilgili hazırlıkların da sürdüğünü kaydetti.