2 Ekim 2024 Çarşamba

Erdoğan'dan Kuzey ve Doğu Suriye'ye işgal saldırısı tehdidi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'de halen var olan terör bölgeleri ya bize söz verildiği şekilde temizlenir ya da biz gider bunu kendimiz yaparız" sözleriyle Kuzey ve Doğu Suriye'ye işgal saldırısı tehdidinde bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hatay'da inşa edilen Reyhanlı Barajı'nın açılış törenine canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırısı tehdidinde bulundu.

Erdoğan, "Suriye'de halen var olan terör bölgeleri ya bize söz verildiği şekilde temizlenir ya da biz gider bunu kendimiz yaparız" dedi.

Türkiye'nin dünyadaki kriz merkezlerinin göbeğinde yer aldığını söyleyen Erdoğan, Hatay'ın Suriye meselesinde en çok bedel ödeyen şehir olduğunu dile getirdi. Erdoğan, sözlerinin devamında "Terör örgütlerine ve onları kullanan güçlere ses çıkarmayanların konu Türkiye olunca her türlü ahlaki ilkeyi, hakkı, hukuku bir kenara bırakmaları, bizi yolumuzdan döndürememiştir, döndüremeyecektir. İdlib'de yeni bir insanlık trajedisi yaşanmasına yol açacak hiçbir adımı asla kabul etmeyeceğiz. Hiç kimse kusura bakmasın, bu ülke ve bu millete husumet besleyenleri rahatsız etmeyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.