3 Ekim 2024 Perşembe

Erdoğan'dan faiz kararı öncesinde mesaj: Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmemeliyiz

TOBB Ekonomi Şurası'nda konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankasının faiz kararı öncesinde "Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada, yatırımcının faize ezdirilmemesi gerekiyor" dedi.

TOBB Ekonomi Şurası'nda konuşan Erdoğan, "Yüksek faizle bizler gerçek anlamda yatırım yapabilir miyiz? Sizler bu işin içindesiniz. İstihdam üretebilir misiniz? Mümkün değil. Üretim yapabilir misiniz? Mümkün değil. İhracata yönelik adım atabilir miyiz? O da mümkün değil. Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor" diye konuştu.

Erdoğan, "Yüksek faiz sebebiyle üretimin, ticaretin, istihdamın temsilcisi olarak sizler sahada yaşananların tercümanı olarak karar vericilere yol gösteriyorsunuz. Zira yüksek faizin nelere mal olduğu ortada" dedi. Erdoğan, Türkiye'nin "Hazırlık devrini geride bırakıp şahlanış dönemine girdiğini" de ileri sürdü.

İş insanlarıyla yaptığı görüşmeleri aktaran Erdoğan, "Bir çok iş insanımızla konuştuğumda beni faiz batırdı diyorlar. İnşallah bunları da tersine çevireceğiz" diyerek yine sermayedarların taleplerini karşılamaya devam edeceklerini belirtti. 

"Şimdi önümüzde yeni bir dönem var" diyen Erdoğan, artık çok daha güçlü bir şekilde üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata odaklanılması gerektiğini belirtti. 

Gerçekleştirdikleri "reformlarla" ülkede iş yapma kolaylığı endeksini 27 basamak yükselterek 190 ülke arasında 33. sıraya yerleştirdiklerini iddia eden Erdoğan, "Eylül ayına ilişkin öncü verilerle üçüncü çeyreği güçlü bir büyüme ile kapatacağımız artık kesinleşmiş oldu."