21 Eylül 2024 Cumartesi

Erdoğan: Suriye'ye dönük saldırılar devam edecek

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, "Kendi göbeğimizi kesmeye hazırız" diyerek Suriye saldırılarına devam edeceğini söyledi.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Rahip Brunson'un tahliyesiyle ilgili "Yargı kararını verdi" diyen Erdoğan, "90 günlük takvim çalışmadı. Çalışmazsa biz orada da kendi göbeğimizi kesmeye hazırız" dedi. Dış politikada emperyalistler arası çelişkileri kullanarak Ortadoğu'da aktör olmaya çalışan Erdoğan, dış politikasının yine tutmadığını itiraf etmiş oldu. Erdoğan, Suriye'ye dönük saldırılarına da devam edeceğini belirtti.
 
Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) taleplerini değerlendiren Erdoğan, "Biz ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz bir dönemde böyle bir yükü ülkemizin sırtına bindirmeye hakkımız var mı?" diyerek krizin faturasını emekçilere ödetmeye devam edeceğini belirtmiş oldu. 
 
Yeni sisteminin ilk bütçesini yarın Meclis'e sunacakları belirten Erdoğan, "Bize iş üreten bürokratlar lazım. Her kim ki; sırf ünvanını kaybetmemek için pasif konuma geçmişse, o kişi ekibimizin parçası olmaktan çıkmıştır" diyerek bürokraside isim değişikliğine gideceğinin sinyalini verdi.
 
İş Bankası'ndaki CHP hisselerine ilişkin konuşan Erdoğan "Burada onların direnmesi netice vermez. Bu zaten milletin hakkıdır, hazinenin hakkıdır. Biz bunu hazineye devrine bir şey söyleyemeyiz. 'Biz devrediyoruz' deme hakları da yok. Anayasa bununla ilgili olarak ortaya koyacağı bir karar ile işimizi daha da kolaylaştırır" diyerek CHP'nin İş Bankası hisselerine el konulmacağını kaydetti.