3 Ekim 2024 Perşembe

Erdoğan sorumluluğu Bilim Kurulu'na yükledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yönetemedikleri koronavirüs salgınının sorumluluğunu Bilim Kurulu'na yükledi, yeni tedbirlerden birinci derecede Bilim Kurulu'nun sorumlu olduğunu söyledi.

Açıkladıkları veriler sağlık emek ve meslek örgütleri tarafından yalanlanan iktidar, şimdi de koronavirüs sürecinde yaşananlardan Bilim Kurulu'nu sorumlu tuttu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, koronavirüs salgınında alınması gereken tedbirlerden Bilim Kurulu'nun sorumlu olduğunu söyledi.

Pandemi sürecinden bu yana Bilim Kurulu'na karar alma yetkisi tanımayan, tüm kararları tek başına alan Erdoğan, "Yeni tedbirlerle alakalı olarak birinci derecede sorumlu Bilim Kurulu'dur. Her türlü hazırlığı yürütüyorlar" dedi. Erdoğan, ek tedbirlerde alınabileceğini söyledi.

BORSA İSTANBUL'UN KATAR'A SATILMASINI SAVUNDU
Erdoğan, açıklamasında Varlık Fonu'na bağlı Borsa İstanbul'un yüzde 10'unun Katar'a satılmasını da savundu.

Varlık Fonu'nun resmen başkanının kendisi olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Varlık Fonu'nu küresel anlamda çok daha farklı bir yere oturtmak istiyoruz. Katar Emiri'nin ziyareti atılan bu adımlardan birisidir. Attığımız imzalarla 11 anlaşma imzalandı. Bunların içinde bazı firmaların kendi hisselerini satışlarından tutun da farklı ülkelerdeki şirketlerin hisselerini satın almaya kadar adımlar var" diye konuştu.

KANAL İSTANBUL 
Yaratacağı ekolojik yıkım nedeniyle birçok kesimden tepkilerin geldiği Kanal İstanbul projesine de değinen Erdoğan, sözlerine, "Benim çılgın projem" diye başladı. Kanal İstanbul'a yerli ve küresel düzeyde yoğun talep olduğunu söyleyen Erdoğan, projenin tüm hazırlıklarının bittiği, ihale aşamasına geldiğini kaydetti.