7 Eylül 2024 Cumartesi

Erdoğan: Sermaye düşmanlığına asla fırsat vermeyiz

"Yüksek Teknoloji Teşvik Programı"nın tanıtım toplantısında konuşan Erdoğan, sermayeye 30 milyar dolarlık yeni bir teşvik paketi açıkladı. Sermayedarlara teşekkür eden Erdoğan, "Allah'ın izniyle bizi sizlerden hiçbir zaman kimse ayıramayacaktır. Sermaye düşmanlığı, yatırım karşıtlığı yapanlara da asla fırsat vermeyiz" ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul'da yer alan Atatürk Kültür Merkezi'nde "HIT-30 Yüksek Teknoloji Teşvik Programı" tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

30 MİLYAR DOLARLIK TEŞVİK PAKETİ
Tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sermayeye 30 milyar dolarlık yeni bir teşvik paketi açıkladı. Erdoğan, "En az 20 milyar dolarlık özel sektör yatırımı kazandırmayı hedefliyoruz. 30 milyar dolarlık kaynağı yüksek teknoloji yatırımlarına yönlendireceğiz" dedi.

PATRONLARA: BİZİ SİZDEN HİÇBİR ZAMAN KİMSE AYIRAMAYACAK
Sermayedarlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Erdoğan, "Savunma sanayisinden otomotive, kimyadan güneş enerjisi hücrelerine oldukça geniş yelpazedeki şirketlere teşekkürlerimizi bizzat ifade ettik. Bundan sonra da sözlerin yanında olmayı özellikle sizlerin ortaya koyduğu icraatla yanında olmayı sürdüreceğiz, yeter ki siz çalışın, üretim, istihdam sağlayın. Allah'ın izniyle bizi sizlerden hiçbir zaman kimse ayıramayacaktır" ifadelerini kullandı.

'SERMAYE DÜŞMANLIĞINA ASLA FIRSAT VERMEYİZ'
"Sermaye düşmanlığı, yatırım karşıtlığı yapanlara da asla fırsat vermeyiz. Bugünkü toplantımız samimiyetimizin ileri teknolojiye atfettiği önemin sembolüdür. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızı, ekibini kutluyorum" diyen Erdoğan, "Türk ekonomisinin kabuk değiştirdiğini" söyledi.

Erdoğan, "İş dünyamız şunu çok iyi bilsin; inşallah bu sürecin sonunda ekonomimiz farklı bir lige yükselecek. Gelişmiş ülkeler dahil tüm dünyayı menfi etkileyen sis bulutları dağıldığında Türkiye, yeni dönemin forveti olacak" ifadelerini kullandı.