6 Ekim 2024 Pazar

Erdoğan önce 'Aşı sorunumuz yok' sonra, 'İnşallah aşı gelecek' dedi

Erdoğan bugün yaptığı açıklamayla Sağlık Bakanı Koca'yı yalanladı. Bakan Koca'nın önceki gün yaptığı "Aşı tedariki önümüzdeki iki ay için güçleşiyor" açıklamasının ardından bugün konuşan Erdoğan, "Aşı tedarikinde herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum" dedi. Erdoğan, "Tam kapanmada İstanbul'da mısınız" sorusuna da "En kötü ihtimalle Türkiye'deyim" yanıtını verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın iki ay aşı tedariki sorunu yaşanacağı açıklamasından iki gün sonra açıklama yapan Tayyip Erdoğan, "Aşı tedarikinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum" dedi.

Şu anda ellerinde yeterince aşının bulunduğunu savunan Erdoğan'ın gelmesini umduğu aşılara güvendiği anlaşılıyor. Erdoğan, "Rusya'da yaptığımız görüşmelerle Sputnik V aşısı inşallah geliyor, gelecek. BioNTech için Almanya'dan verilmiş söz var, inşallah gelecek. (Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı) Şi Cinping ile de bu konuda görüşmemiz olacak. Oradan da ciddi miktarda aşının gelmesiyle bu sayıyı yakalamış olacağız. Ben bu konuda ciddi bir durum olacağına inanmıyorum" diye konuştu.

ERDOĞAN'IN TÜRKİYE'DE KALMASI KÖTÜ İHTİMAL
Erdoğan, bir gazetecinin, "Tam kapanma döneminde İstanbul'da mısınız" sorusuna, "Şu an henüz kesin kararımı vermedim, ama buralardayım ben. En kötü ihtimalle Türkiye'deyim" yanıtını verdi.