3 Ekim 2024 Perşembe

Erdoğan, KADEM'in zirvesinde konuştu

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nde dünyanın her yerinde kadınlar sokaklara çıkarken, KADEM, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte online zirve düzenledi. 4. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde kadınlar değil Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan konuştu. Erdoğan, kadını bir kez daha aile üzerinden tanımladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yaptığı KADEM'in düzenlediği "4. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi"ne katıldı.

KADEM ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ortak düzenlediği zirvede Erdoğan, "Kadınların karşı karşıya bulunduğu şiddet ve ayrımcılık gibi sorunlarla ilgili çok büyük hassasiyet gösterdik" iddiasında bulundu. İstanbul Sözleşmesi'nden imzanın çekilmesi, nafaka hakkının gasbına yönelik girişimler, kadına yönelik şiddet ve kadın katliamlarını onaylayan yargı kararları ve açıklamalar, kadınların korunmasını sağlayacak mekanizmaların ortadan kaldırılması gibi birçok uygulamaya imza atan Erdoğan, kadınların taleplerini yine görmezden geldi. 

Kadınları bir kez daha aile üzerinden tanımlayan Erdoğan, "Bireyden aileye aileden topluma insanın söz konusu olduğu her yerde hiçbir ayrım gözetmeksizin bu anlayışı hakim kılmanın mücadelesini verdik. Kadınların karşı karşıya kaldığı şiddet ve ayrımcılıkta büyük gayret gösterdik. Teknolojinin tüm imkanlarını da kullandık. Güçlü bir ailenin temelinde güçlü kadının yattığı, kadının gücünün de haklarını kullanabilme imkanından alıyor" dedi.

Erdoğan konuşmasında dijitalleşmenin yarattığı sorunlara değindi, "dijital faşizm" tanımı yaptı. Erdoğan, "Maddi-manevi tüm ihtiyaçlarıyla insana hizmet için çalışmayan her mekanizma sonuçta zulüm üretir. Dijital faşizme karşı hep birlikte mücadele etmeli, çözüm yolları aramalıyız. İnsan hayatını kolaylaştıracak her yeniliğin başımızın üzerinde yeri vardır" diye konuştu.