2 Ekim 2024 Çarşamba

Erdoğan: Eğitimde arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadık

İbn Haldun Üniversitesi'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan "18 yılda her alanda tarihi eserlere ve hizmetlere imza attığımızı eğitim, kültürde arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadığımızı düşünüyorum. Genç bir nüfusa sahibiz, ama medeniyet tasavvurumuzu hayata geçiremiyoruz" dedi.

İbn Haldun Üniversitesi'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, medyanın Türkiye'nin gücünü dünyaya yeterince yansıtmadığını savunarak "Bunun için de fikri iktidarımızı da hala tesis edemediğimiz kanaatindeyim" dedi.

Erdoğan, "Gerçek iktidarın fikri iktidar olduğunu iyi biliyoruz. Tek tek bireylerden başlayarak, toplumun tamamına uzanan fikri iktidar yolu zor ve zahmetli bir süreçtir. Kendimi bu konuda mahzun hissediyorum. 18 yılda her alanda tarihi eserlere ve hizmetlere imza attığımızı eğitim, kültürde arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadığımızı düşünüyorum. Genç bir nüfusa sahibiz, ama medeniyet tasavvurumuzu hayata geçiremiyoruz. Medyamız bizim sesimizi ve nefesimizi yansıtmıyor. ilimde, sanatta, kültürde benzer sıkıntılarla karşı karşıyayız. Dünyaya kendimizi anlatamıyoruz. Bunun için de fikri iktidarımızı da hala tesis edemediğimiz kanaatindeyim. Hiç kimsenin bu arayıştan rahatsız olmaması gerekir" diye belirtti.

Erdoğan'ın konuşmasından önce çıkanlar şöyle:

AMORF BİR NESİL YETİŞTİRME GAYRETİ
"Türkiye kuru kuruya batıcılık saplantısı yanında, pek çok sapkın ideoloji ve akımın zehrine de maruz kalmış bir ülkedir. Fikri iktidarımızı bize ait olmayan bir medeniyete kaptırmamızın nedeni, bu sapkın akımların önlerinin bilinçli şekilde açılmasıdır. Amorf bir nesil yetiştirme gayreti oldukça pahalıya mal olmuştur. Döktüğümüz nice gözyaşların, acıların gerisinde kuşaklar boyunca maruz kaldığımız fikri irtica vardır. Yapmamız gereken kendi medeniyet birimimize uygun nesiller yetiştirmektir.

EĞİTİM KISMI İHMAL EDİLDİ
"Türkiye'nin 2053 vizyonunun ana fikrini bu vizyon oluşturmalıdır. Ülkemizin geçmişten bugüne eğitim öğretim sistemi çocuklarımıza maddi bilgi yükleme üzerine kuruludur. Eğitim kısmı ihmal edilmiştir. Özellikle medyanın etkisiyle aile dahil geleneksel eğitim öğretim yapılarının gücü azalırken yerini daha iyisi alamamıştır. Evlatlarımızın zihin ve gönül dünyalarındaki boşlukta batı merkezli popüler kültür ürünleri ile sapkın akımların hezeyanları ile doldurulmuştur. Bunun için önümüzdeki dönemde önceliğimiz aileden başlayarak eğitim-öğretim hayatları boyunca evlatlarımızı hakkı ile yetiştirmek olarak değiştirmemiz şart. Bu değişim sıradan bir müfredat tadilatının ötesinde topyekün bir eğitim-öğretim reformunu gerektirir. Okul öncesinden ilkokula tek ihtiyacımız olan değerlerini iyi bilen inancına kültürüne tarihine diline sahip çıkan ailesine ve toplumuna karşı sorumluluklarını özümsemiş insanlar yetiştirmektir."