3 Ekim 2024 Perşembe

Erdoğan, Demirtaş'la ilgili yine yargıya talimat verdi

Azerbaycan'a ziyaretinden önce konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan , HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahliyesinin yargı reformu kapsamında gündeme gelip gelmeyeceği ile ilgili soruya verdiği yanıtta Demirtaş'ı hedef aldı. Erdoğan, "Böyle bir teröristin asla önünün açılmasına yol vermeyiz" diyerek, yargıya da talimat verdi. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklama  yaptı. Erdoğan, "FETÖ" soruşturmaları kapsamında el konulan mülklerin geri iadesi ve HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi gibi konuların yargı reformu kapsamında gündeme gelip gelmeyeceği ile ilgili bir soruya "Yargının işine müdahale etmek benim haddime değil" iddiasında bulundu. 

Erdoğan, hemen devamında söyledikleriyle yargıya talimat verdi: "Özellikle biz Selahattin Demirtaş gibi bir teröristin bu noktada varsa sözde hakkını koruyacak değiliz ki böyle bir şey yok. Ben inanıyorum ki bizim yargımız Selahattin Demirtaş gibi bir teröriste böyle bir imkan tanımaz. Kobanê'nin faili, Diyarbakır'ın faili, Yasin Börü'nün faili odur. Bunları görmezden mi geleceğiz? Yargımız bunları görmezden mi gelecek? Böyle bir teröristin asla önünün açılmasına yol vermeyiz. Bunların mülkiyet hakkı diye bir şey yok ki. Bunların bu halka ödemesi gereken çok büyük hesapları var. FETÖ de aynı şekilde. Şu anda İngiltere'de bulunan zat bunun bedelini nasıl ödeyecek?"