3 Ekim 2024 Perşembe

'Erbaa, Boğalı ve Sakarat'ın talanına izin vermeyeceğiz'

Erbaa, Boğalı ve Sakarat yaylalarında yapılan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı basın açıklaması yapan Doğama Dokunma Platformu "Bu talana asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Doğama Dokunma Platformu, Erbaa, Boğalı ve Sakarat yaylalarında yapılan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı basın açıklaması yaptı.

Maslak'ta bulunan İz Plaza Giz önünde yapılan açıklamaya HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, CHP Milletvekili Özgür Karabat katıldı. "Verusa Erbaa'dan defol" pankartının açıldığı eylemde, "Munzur'dan Erbay'a direnenler kazanacak" ve "Doğanın talanına isyanımız büyüyor" dövizleri taşındı.

"Havama, suyuma, yaylama dokunma" sloganının atıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan Keçeci Köyü Derneği üyesi Selinay Can, Erbaa ilçesindeki Boğalı ve Sakarat yaylalarında altın-bakır madeni aranması amacıyla Verusa Holding'in talan çalışmaları yaptığını söyledi. Can, "Yapılan arama çalışmalarında 3,95-12,54 gram altın bulduğu ve bu projenin ruhsatını da bu amaçla kurmuş olduklarını söylediler. Şirket yaylalarımıza girip çalışmalarına devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde sondaj makinalarını getirerek 20 bin dönüm alanda yaşam alanlarımızı, yaylalarımızı delik deşik edecekler" ifadelerini kullandı.

'TALANA İZİN VERMEYECEĞİZ'
Doğup büyüdükleri yaylaların kendilerine doğal bereketler sunduğunu ve yüzlerce insanın geçimini, küçük ve büyükbaş hayvancılık yaparak sağladığını belirten Can, "Bizler o vadilerin ve yaylaların suyunu içmiş, yoğurdunu üzümünü yemiş olan evlatları olarak bu talana asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Verusa Holding'e seslenen Can, "Seni yaylalarımızda istemiyoruz, senin pis işine, kirli altınına ihtiyacımız yok. Bizim yaylalarımız ve ovalarımızda yetişen ürünlerimiz bizim altınlarımızdır" şeklinde konuştu.