3 Ekim 2024 Perşembe

Enes için Batıkent'te eylem

İntihara sürüklenen Enes için Batıkent'te yapılan eylemde,  tüm cemaat ve tarikatların yasaklanması istendi. 

Batıkent Emek ve Demokrasi Güçleri, Fırat Üniversitesi Tıp öğrencisi Enes Kara'nın, alisinin isteğiyle kaldığı cemaat yurdunda gördüğü baskılar sonucu intihara sürüklenmesini protesto etti. Batıkent Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında "Tarikat yurtları kapatılsın" pankartı açıldı.

Basın metnini okuyan Seher Yaşar, Enes Kara gibi gençleri ölüme iten suçlular hakkında soruşturma açılmadığını belirtti. Kara'nın çektiği videodan da anlaşılacağı üzere açıkça kendisini intihara iten nedenin kaldığı cemaat yurdu olduğunu vurgulayan Yaşar, "Cemaat ve tarikat yurtlarına toz kondurmayan bir iktidara sahibiz. İktidar bırakın soruşturma açmayı, Enes'in ölüm haberlerine yayın yasağı getirdi. Cemaat ve tarikat yurtlarında çok sayıda ölüm ve çocuk istismarı vakası yaşanmıştır. Gerici tüm dernek, tarikat ve cemaat gibi yapılar tarafından işletilen tüm yurtlar kapatılmalıdır. Derhal tüm özel cemaat tarikatlar yurtları kamulaştırılmalıdır. Üniversiteye giden çocuklarımıza parasız nitelikli barınma hakkı sağlanmalıdır" diye konuştu.

İktidarın, 15 Temmuz askeri kalkışmadan ders çıkarmadığını belirten Yaşar, "Kendi varlıklarının bir teminatı olarak gördükleri tarikat ve cemaatler için tüm olanakları seferber ettikleri gibi yargı önünde de korumaktadırlar. İktidar tarafından korunan ve belediyelerin olanaklarını kullanarak bu yurtların finanse edilmesinden bir an önce vazgeçilmelidir. Cemaat ve tarikatların dini istismar etmeleri, devlette kadrolaşmaları, kamunun olanaklarından faydalanmaları biran önce engellenmelidir. Tüm cemaat ve tarikatlar yasaklanmalıdır."