2 Ekim 2024 Çarşamba

'Emperyalizm ve siyonizme karşı mücadele edeceğiz'

Siyonist İsrail Cumhurbaşkanı Herzog  ile AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme tarihi yaklaşırken İsrail Büyükelçiliği önünde yapılan açıklamada, "Bu kirli anlaşmalarda biz yokuz ve bu ülkenin onurlu geleceğinde kirli anlaşmalar olmayacak. Emperyalizme ve siyonizme karşı mücadelemiz mutlaka kazanacak" denildi. 

Herzog Defol grubu, Ankara Söğütözü'nde bulunan siyonist İsrail'in Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaptı. Eylemde, "İşgalci İsrail ile tüm askeri, ticari, diplomatik, akademik, kültürel ilişkilere son" yazılı pankart açıldı; "İsrail'le ilişkilere son", "Nehirden denize özgür Filistin", "Katil İsrail işbirlikçi AKP", "Herzog defol" dövizleri taşındı. 

AKP iktidarının, siyonist İsrail'in Ortadoğu'da attığı sözde "normalleşme" özünde emperyalizmin Ortadoğu politikalarının bekçiliği adımlarına büyük bir heves ile katılma gayreti gösterdiğine dikkat çekilen eylemde, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un Türkiye'ye gelerek Erdoğan ile görüşmesi ile yeni bir aşamaya geçildiği belirtildi.

Eylemde okunan metinde şu ifadeler yer aldı: "Biz, işbirlikçilerin aksine, Gazze ablukasının kaldırılmasında, İsrail işgalinin ve ırkçı politikalarının durdurulmasını, Filistinli mültecilerin yurtlarına güvenli şekilde geri dönmesini, Batı Şeria ve Gazze'nin işgaline son verilmesini, Filistinlilere uygulanan ayrımcı rejimine son verilmesini istiyoruz!

Filistin halkının kendi kaderini tayini için İsrail ile tüm askeri, ticari, diplomatik, akademik, kültürel ilişkilere son verilmesini istiyoruz! Bu kirli anlaşmalarda biz yokuz ve bu ülkenin onurlu geleceğinde kirli anlaşmalar olmayacak. Emperyalizme ve siyonizme karşı mücadelemiz mutlaka kazanacak."