2 Ekim 2024 Çarşamba

Emine Şenyaşar'dan çağrı

Adalet Nöbeti'nin 364. gününde konuşan Emine Şenyaşar, bir 365 gün daha geçse oğlu serbest bırakılana kadar nöbette olacağını kaydetti. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu haksız ve hukuksuz yere tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın, Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 364. gününde devam ediyor.

Emine ve Ferit Şenyaşar, nöbetlerini Urfa Adliyesi binası giriş kapısında başlattı.

Adalet Nöbeti'nin bir yıldır zulüm altında devam ettiğini belirten Emine Şenyaşar, nöbet boyunca karşılaştığı engelleme ve zorluklara değinerek, 9 Mart tarihinde birinci yılını dolduracak eylemi sahiplenme çağrısı yaptı. Sadece kendileri için adalet talep etmediklerini belirten Şenyaşar, "Herkes için bir yıldır adalet istiyoruz. Bir yıl oldu, bir yıl daha sürse burada olacağım. Oğlum serbest kalana kadar buradan ayrılmayacağım. Oğlum cezaevinde biz buradayız, katiller ise elini kolunu sallayarak geziyor. Bu nasıl adalet? Bu nasıl devlet? 9 Mart'ta herkes gelsin bizimle birlikte adalet istesin" dedi. 

Aile sosyal medya hesaplarından 9 Mart'a çağrı için hazırladıkları bir görseli "Şanlıurfa Adliye kapısında bir yıldır bekleyen anne, adalete ulaştığı gün ülkeye hukuk gelmiştir diyebiliriz. Hak, hukuk, adalet" mesajıyla paylaştı.