2 Ekim 2024 Çarşamba

Emine Şenyaşar'dan adalet nöbetinin birinci yılına çağrı

Şenyaşar ailesininin adalet nöbeti 9 Mart'ta birinci yılını dolduracak. Eylemlerinin birinci yılında destek çağrısında bulunan Emine Şenyaşar, "Adalet sağlanmadan ben buradan kalkmayacağım" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın talimatıyla koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 361'inci gününde devam ediyor.

9 MART'A ÇAĞRI
Adalet Nöbeti'nin 9 Mart Çarşamba günü birinci yılını dolduracağını belirten Ferit Şenyaşar, "Burada nöbetimize başlarken iki kişiydik, şuan davamız bir kamuoyu davasına dönüşmüş. Herkes bu nöbete sahip çıkıyor. Daha önce nöbetimizin 200'uncu gününde 200 avukat ile birlikte nöbetimizi tuttuk. Türkiye'de hak, hukuk ve adaletten bahseden bütün insan hakları savunucularına sesleniyoruz; 9 Mart Çarşamba günü gelin bizimle bir gün Adalet Nöbeti tutun. Herkes gelsin bir gün bu adliye binası önünde otursun ve nasıl zorluklar içinde bu mücadeleye devam ettiğimize şahit olsunlar. Bu nöbetimiz tarihe geçiyor, tarihe tanıklık etmek isteyen herkesi 9 Mart Çarşamba günü adliye binası önüne bekliyoruz" diye konuştu.

14 Haziran 2018'de maruz kaldıkları katliamın ardından hukuken "zulmün" sürdüğünü belirten Ferit Şenyaşar, "Talebimiz adalettir. Bu talep ettiğimiz adalet herkese lazım olacak. Herkes için talep ettiğimiz adaleti herkes bize eşlik ederek talep etsin. Çağrımız vicdanı olan herkesedir" ifadelerini kullandı.

"Biz bir yılı burada oturarak geçirmedik, maruz kaldığımız hukuksuzluğu herkese anlattık" diyen Ferit Şenşayar, Urfa'da farklı bir hukuk sistemi olduğuna dikkat çekti. Nöbet boyunca 6 kez gözaltına alındıklarını Emine Şenyaşar'ın 14 defa ifadesi alındığını anımsatan Ferit Şenyaşar, "Hakkında soruşturmalar açıldı. Haklı bir davamız var. Taleplerimiz karşılanana kadar bu mücadele devam edecek" diye konuştu.

Adalet Nöbeti'nin iki talebi olduğunu dile getiren Ferit Şenyaşar, kardeşi Fadıl Şenyaşar'a verilen haksız cezanın iptal edilmesini ve serbest bırakılmasını, Suruç Devlet Hastanesi'ndeki katliam dosyasının açılarak katillerin cezalandırılması taleplerini dile getirdi.

EMİNE ŞENYAŞAR: HERKES İÇİN ADALET İSTİYORUM
Adalet talep eden insanlar için sembolleşen Emine Şenyaşar da Adalet Nöbeti'nin yıldönümünde herkesi adliye binası önüne davet etti. Adalet nöbetlerine gerçekleştirilen ziyaretlerin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Emine Şenyaşar, "Herkes gelsin bizim yanımızda olsun. Ben gelen insanların yolunu gözlüyorum. Oğlum tek kişilik hücrede tutuklu, serbest bırakılsın istiyorum. Hastanede katliam yapanların da tutuklanmasını istiyorum. Ben herkes için adalet istiyorum. Herkes bulunduğu yerden bize destek olmalı, buraya gelemeyenler bize dua etsinler. Burada bize zulüm ediyorlar, katiller dışarda geziyor. Adalet sağlanmadan ben buradan kalkmayacağım. Bir yıl olacak, adalet sağlanmazsa bir yıl daha burada geçireceğim. Sağlık sorunlarım var ama oğlum olmadan ben evde oturamam. Adalet sağlanırsa bu herkes için adalet olur" dedi.