3 Ekim 2024 Perşembe

Emine Şenyaşar: Beni ifadeye çağırmayın, çocuklarımın katilini bulun

Adalet Nöbeti'nde sarf ettiği sözler bahane edilerek 12'nci kez ifadeye çağırılan Emine Şenyaşar, savcıya tepki gösterdi, "Benim 2 çocuğum ve eşim katledildi. Beni bir daha ifadeye çağırmayın, çocuklarımın katilini bulun" dedi.

AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve 2 çocuğu katledilen, 9 Mart tarihinden bu yana Urfa Adliyesi önünde oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte Adalet Nöbeti tutan Emine Şenyaşar, 12'nci kez ifadeye çağrıldı.

Nöbet eylemine devam ederken avukatlarıyla birlikte adliyeye geçen Emine Şenyaşar, Urfa Cumhuriyet Başsavcısına ifade verdi.

Savcılığa verdiği ifadede suçlamaları kabul etmeyen Şenyaşar, "Sadece adalet arıyorum. Benim 2 tane çocuğum ve eşim katledildi. Beni bir daha ifadeye çağırmayın, çocuklarımın katilini bulun" dedi.

Avukat Ali Arslan müvekkili Emine Şenyaşar'ın yaklaşık bir yıldır Adalet Nöbeti tuttuğunu hatırlattı, sarf ettiği sözlerin "hakaret" olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi. Arslan, 16 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen katliam ile ilgili etkin bir soruşturma yapılması gerektiğini belirtti. Avukat İbrahim Öyke de sarf edilen sözlerin "hakaret" olmadığını ifade ederek, eleştiri kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

İfadelerin ardından anne Şenyaşar, avukatları ile adliyeden ayrıldı.

Adalet Nöbeti'nin 245'inci gününde birçok kentten Barış Anneleri ve tutsak yakınlarının Urfa Adliyesi önündeki adalet nöbetine destek eyleminde konuşan Emine Şenyaşar'ın "kamu memuruna hakaret ettiği" öne sürülerek ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

Anne Şenyaşar Barış Anneleri ve tutsak yakınlarının destek ziyaretinde, "Umarım bize bu zulmü çektiren iktidar biran önce gider. Adalet yok. Devletin adaleti başımızdaki polisler. Bu nasıl devlet, savcıysanız görevinizi yapın. Nerede çocuklarım" şeklinde konuşmuştu.