2 Ekim 2024 Çarşamba

Emine Şenyaşar: Artık yeter oğlumu bıraksınlar

Adalet Nöbeti'nin 379. gününde olan Emine Şenyaşar, kendisinin adliye önünde oğlunun ise hapishanede önünde çürüdüğünü, diğer çocuklarının katledildiğini kaydetti. Şenyaşar, "Artık yeter oğlumu bıraksınlar" dedi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 379. gününde devam ediyor.

Adliye içinden çıkan birçok kadın Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti. Kendisine destek verenlere nöbetin bir yılını geride bıraktığını anlatan Şenyaşar, "Oğlum hapistedir. Oğlumun bırakılmasını istiyorum. Oğlumu rehin almışlar, bırakmıyorlar. Bu soğukta 1 yılı aşkındır nöbet tutuyoruz. Oğlum bırakılsın ki bizde nöbeti sonlandıralım" dedi.

Oğlunun hapishanede kendinin ise adliye önünde çürüdüğünü belirten Şenyaşar, "Diğerleri ise toprağa düştüler" diye konuştu. Elinde Suruç Devlet Hastanesi'nde taşlanan ambulansın fotoğrafını gösteren Şenyaşar, "Biz adaleti bekliyoruz. Bu hükümetinde adaleti yok. Artık yeter oğlumu bıraksınlar" dedi.