3 Ekim 2024 Perşembe

Elektriğe yapılan ocak zamları aralık ayına yansıtıldı

Ocak ayında geçerli olması gereken elektrik zamlarının aralık ayına yansıtıldığı ortaya çıktı. EPDK Başkanı Yılmaz, konuyu incelediklerini öne sürerek farklı ay tarifesi uygulayan şirketlere "ağır bedel" ödeteceklerini de iddia etti.

1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olması gereken elektrik zamlarının aralık ayı faturalarına yansıtıldığı ortaya çıktı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), şikayetler üzerine aralık ayı faturalarının inceleneceğini öne sürdü.

Yılmaz, perakende satış şirketlerinin ilk okuma tarihiyle son okuma tarihi arasındaki gün sayısına göre hesaplama yapmak zorunda olduğunu belirtti. Buna göre aralık ayı içinde ne kadar gün varsa tüketimi ona göre oranlayarak eski fiyatlar üzerinden ocak ayı içinde ne kadar gün varsa da yine tüketimin ona göre oranlayarak yeni tarife üzerinden hesaplanma zorunluluğu olduğunu belirtti. Yılmaz, her tüketicinin kullandığı ayın tarifesine göre elektrik faturası ödemesi gerektiğini hatırlatarak, farklı ayın tarifesini uygulayan şirketlerin "ağır bedel" ödeyeceğini iddia etti.