21 Eylül 2024 Cumartesi

Elazığ Hapishanesi'nde tutsaklardan çıplak ayak protestosu

Elazığ Kadın Kapalı Hapishanesi'nde idarenin keyfi olarak ayakkabı araması dayatılmasını kabul etmeyen tutsak kadınlar görüşe çıplak ayak ile çıktı.
Devrimci tutsaklara işkence ve hak ihlalleri ile gündeme gelen Elazığ Hapishanesi'nde her gün yeni bir keyfi uygulama yaşanıyor. Açıldığı günden bu yana tutsaklar üzerinde baskı, işkence ve disiplin cezaları gündeme gelen hapishanede, devrimci tutsaklar yaşananlara karşı direnmeye devam ediyor.
 
Koğuşlarda kamera, kimlik dayatması, yayın yasağı gibi keyfi uygulamaların ardından şimdi de Kapalı Kadın Hapishanesi'nde görüşe çıkan kadın tutsaklara ayakkabı araması dayatıldı. Kadın tutsaklar bu uygulamanın yasal ve insani olmadığını söylemesi ve bundan dolayı kabul etmeyeceklerini beyan etmesi üzerine idare ayakkabı aramasında ısrarcı oldu. 1 Ekim pazartesi günü gerçekleşen açık görüşte aynı dayatma ile karşılaşan kadın tutsaklar idarenin keyfi tutumunu protesto etmek amacıyla görüşe çıplak ayakla çıktı.
 
Gardiyanlarla tutsak kadınlar arasında yaşanan gerginlik görüşe de yansıdı. Tutsak yakınları, yaşanan sürece dair endişelerini paylaşarak kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.