3 Ekim 2024 Perşembe

Ekolojistlerden Metin Lokumcu davasına çağrı

Çevre ve ekoloji örgütleri Metin Lokumcu'nun 6-7 Ocak tarihlerinde görülecek duruşmasına çağrı yaptı, "O daima doğayı ve yaşamı savundu. Bizler de onu her alanda savunacağız" dedi. 

Artvin'in Hopa ilçesinde polisin kullandığı kimyasal gaz sonucu 31 Mayıs 2011'de katledilen Metin Lokumcu'nun 6-7 Ocak tarihlerinde görülecek duruşması için 42 çevre ve ekoloji örgütü çağrı yaptı. 

Açıklamada, "Öğretmen Metin Lokumcu, hayatı boyunca doğadan ve yaşamdan yana oldu, bu uğurda bizlerle birlikte omuz omuza mücadele etti. O'nun bu mücadelesi ve dik duruşunda ne kadar haklı olduğu,  şimdi her selde, her heyelanda yeniden hatırlanıyor; 'yeter be yeter' sözleri bir kez daha kulaklarda çınlıyor. Metin öğretmen şimdi; elinde bastonuyla taş ocağına karşı direnen İkizderelilerle, 'Munzur özgür akacak' diyenlerle, 'Kanalı değil İstanbul'u savunanlarla, 'Nükleere inat yaşasın hayat' sloganı atanlarla, kömür solumak istemeyenlerle sokaklarda, dere başlarında, meydanlarda mücadelesine devam ediyor. Metin Lokumcu'nun ekoloji mücadelesi şimdi bizlere emanet. O daima doğayı ve yaşamı savundu. Bizler de onu her alanda savunacağız!" ifadelerini kullandı.