3 Ekim 2024 Perşembe

Eğitim Sen'den Enes Kara açıklaması: Bu düzeni değiştireceğiz

Dindar ve kindar yetiştirme arzusunun üniversite öğrencisi Enes Kara'yı intihara sürüklediği kaydeden Eğitim Sen, "Bu düzeni birlikte değiştireceğiz" vurgusu yaptı.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara'nın intihara sürüklenmesine ilişin Eğitim Sen, çocukların ve gençlerin hayatta kalması ve demokratik bir eğitim almasının bu dinci döngünün kırılmasına ve kamusal bilimsel ve laik eğitimin yaşama geçirilmesine bağlı olduğunu belirtti.

Dindar ve kindar bir nesil yetiştirme arzusunun yaşamda karşılığının olmadığının altını çizen Eğitim Sen, "Geleceğe güvenle bakması gereken, özgüveni ve yaşam enerjisiyle de topluma umut olması beklenen gençlerimizin hayatlarının bu şekilde karartılması, siyasi iktidarın yıllardır izlediği toplum mühendisliğinin bir sonucu olarak görülmelidir. Çünkü çocuklarımız ve gençlerimiz, bir taraftan sistematik olarak izlenen politikaların, diğer taraftan da bu politikalara 'rıza' gösteren ailelerin tahakkümü altında, temel hak ve özgürlükleri yok sayılarak ve iradeleri hiçleştirilerek şekillendirilmek istenmektedirler" dedi. 

"Eğitim Sen olarak belirtmek isteriz ki, yalanlarına, yolsuzluklarına ve yoksullaştırma politikalarına dini ortak edenlerin, iktidarlarını korumak pahasına çocuklarımızın ve gençlerimizin yaşamlarını değersiz görenlerin, dini tarikat ve cemaatlerin eğitim sisteminde kök salmasını sağlayanların karşısında öğrencilerimizi yalnız bırakmamalıyız! Sesimizi, sözümüzü daha gür çıkarmalı, yüksek sesle 'artık yeter' demeliyiz" ifadeleriyle sona eren açıklamada, "Bu düzeni ancak biz değiştirebiliriz" vurgusu yapıldı.