2 Ekim 2024 Çarşamba

Eğitim-Sen binasına asılan 10 Ekim pankartı polis tarafından indirildi

Eğitim-Sen İstanbul 2 No'lu Şube binasına asılan ve 10 Ekim Ankara katliamında yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankart sabah saatlerinde polis tarafından indirildi.

Eğitim-Sen İstanbul 2 No'lu Şube binasına asılan ve 10 Ekim Ankara atliamında yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankart bu sabah saatlerinde polis tarafından indirildi.

Eğtim-Sen İstanbul 2 No'lu Şube'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda güvenlik kamerası görüntülerine yer verildi. Görüntülerde pankartın söküldüğü anlar görülürken yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"10 Ekim Ankara Katliamı'ndan bugüne 5 yıl geçti. Beşinci yılında ülkenin dört bir yanında emek ve demokrasi güçleri, katledilen mücadele arkadaşlarını anacak ve unutmadığını haykıracak. Bizler, faili belli olan birçok katliam ve katliam girişimlerine tanığız, unutmadık ve unutmayacağız! 10 Ekim başta olmak üzere, birçok katliamın ve cinayetin arkasındaki güçlerin kimler olduğu açığa çıkarılmadı. Daha bedenleri soğumadan katliamı siyasi ranta çevirmeye meyilli güçlerin kimler olduğunu ise biliyoruz. Bizler tanığı olduğumuz bu katliamların hesabını sormaya devam edeceğiz. Katliamın kimler tarafından yapıldığının araştırmasını yapması gereken güçler, Eğitim-Sen İstanbul 2 No’lu Şube önüne asılan 10 Ekim katliamında kaybettiğimiz arkadaşlarımızın resimlerinin olduğu pankartı indirmekle meşgul oluyorlar. Bu yaptıklarıyla katliamı, arkadaşlarımızı unutacağımızı zannediyorlar. Katliamın anmalarına saldıranların neyi amaçladıklarını biliyoruz. Ne unutacağız ne de hesap sormaktan vazgeçeceğiz. Pankartta yazdığımız gibi 'Yüreğimize gömdük sizi, her yürek atışında yaşatmak için' demeye devam edeceğiz."