3 Ekim 2024 Perşembe

Düş yolcusu Ece için açıklama: Ece ve düşleri bizimle yaşamaya devam edecek

Suruç şehidi Ece'nin yoldaşları, sıra arkadaşları ve dostları saldırıya uğrayan anıtının önünde açıklama düzenledi. Ece'nin okul arkadaşları bu saldırıların amacının Ece'nin düşlerini sokaklarda yaşatan yoldaşlarının sindirilmek olduğunu vurguladı ve ekledi: "Her yerde Ece olacağız, Ece'nin adını ve resmini taşıyacağız!"

20 Temmuz2015 yılında devlet-IŞİD ortaklığıyla gerçekleşen Suruç katliamında katledilen 33'lerden Ece Dinç'in anıtına yönelik saldırı  Ece'nin anıtının bulunduğu Kadıköy Moda parkında protesto edildi. 

"Anıtlarını karalasanız da 33'lerin düşlerini yaşatacağız" yazılı pankartın açıldığı anmada Suruç şehidi Ece'nin fotoğrafları taşıdı. SDGF Eş Genel Başkanı Okan Danacı ve HDP Milletvekili Oya Ersoy ve Ece'nin Kadıköy Anadolu Lisesi'nden arkadaşlarının katılımıyla anma gerçekleşti.

ERSOY: BU SALDIRI KORKUNUN İFADESİDİR
Söz alan Ersoy, 33 düş yolcusu şahsında Ankara, Diyarbakır başta olmak üzere katledilenleri anarak sözlerine başladı. Ersoy, "Evet kinleri bitmedi, bu anıta yapılan saldırı faşizmin ne olduğunu gösteren saldırıdır. Biz bunları tanıyoruz; biz bunları insanlık düşmanlığından, katliamdan sonra futbol sahalarında şehitlerimizi yuhalatanlardan tanıyoruz" dedi. 

Saldırıyı gerçekleştirenlerin korktuğunun altını çizen Ersoy, şöyle devam etti: "Evet korkuyorlar, bu saldırı korkunun ifadesidir. Korkuyorlar, çünkü bizim gençlerimizin değerlerinden korkuyorlar. Onuruna eşitliğe, özgürlüğe ve bu halkın barış umuduna sahip çıkan gençlerin halkta yarattığı umuttan korkuyorlar. Ama buradan bir kez daha hep birlikte haykırıyoruz, korkun ama korkunun bilin ki ecele faydası yoktur. Biz Ece başta olmak üzere bütün gençlerimizin bu halkın en temel değerlerinin eşitlik, özgürlük ve barış umudunun gerçek kılınması için mücadelemize devam ettik bundan sonra da deceğiz. Unutmayın, faşizmi yenilecek halklar kazanacak."

'ECE'NİN DÜŞLERİNİ YAŞATANLARI SİNDİRMEK İSTİYORLAR'
KAL öğrencilerinden Uğurcan Demircan da basın metnini okudu. KAL mezunları ve öğrencileri olarak Ece'nin yanı başında olduklarını dile getiren Demircan, "Burada Suruç'ta katledilen arkadaşlarımızın aileleri ile beraberiz. 2 Ocak günü Ece'nin önümüzdeki anıtına bir saldırı yapıldı. Haftalardır da öğrencilerin kurduğu okul dayanışması 'Suruç için Adalet' ve 'Ece'nin düşleri yarım kalmayacak' dediği, öğrencilere Ece'yi anlattığı için karalanmaya ve yıldırılmaya çalışılıyor. Bu saldırıların Ece'nin düşlerini oturduğu sıralarda, yürüdüğü sokaklarda yaşatanları sindirmek için yapıldığını biliyoruz" ifadelerini kullandı. 

'HER YERDE ECE OLACAĞIZ'
Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri ve mezunları olarak Suruç'ta katledilen Ece ve düş yolcularının adını yaşatmaya devam edeceklerini vurgulayan Demircan, "Siyasi sebepler ve bireysel hırslarla bizi Ece'den uzaklaştırmaya çalışanlar asla unutmamalıdır ki Ece bizim için Suruç'ta katledilen Ece'den daha fazlasıdır. Kardeşimizdir, ablamızdır, sıra arkadaşımızdır. Ve bizimle beraber yaşamaya devam edecektir. Ece'nin resminden, anıtından dahi korkanlara karşı her yerde Ece olacağız, Ece'nin adını ve resmini taşıyacağız!"

Eylem, "Suruç için adalet herkes için adalet" sloganıyla sona erdi.