Dünya Kadın Konferansı sona erdi
44 ülkeden yüzlerce kadını Tunus'ta bir araya getiren 3. Dünya Kadın Konferansı, sona erdi. 4 Eylül'de Tunus'ta başlayan konferansın ardından iki günlük kongre yapılarak çalışma sona erdi.
Tunus'ta gerçekleştirilen 3. Dünya Kadın Konferansı sona erdi. 44 ülkeden 93'ü delege 417 kadının katılımıyla 2 Eylül günü yürüyüşün ardından başlayan konferans ve kongrede, 52 örgüt ve partiden kadınlar temsil edildi.
Konferansın 5. gününde sonuç bildirgesi üzerine tartışma yapıldıktan sonra oylanırken, 6. günde ise iki gün boyunca gerçekleştirilen 26 atölyenin sonuç bildirgeleri açıklandı.
Gerçekleştirilen atölyelerden bazıları şunlar:
"LGBTİ hareketi ve kadın mücadelesinin ittifak ilişkisi", "Göç ve küreselleşme", "Kadın devrimi ve Rojava kadın devrimi deneyimi", "Kadının ev içi emeği", "Şiddetten arındırılmış Rosenberg modeli", "Kadın özgürlüğü yeniperspektifler, "Feminizme bürünmüş oportünizm", "Kürt kadın isyanı", "Özsavunma", "Savaş aracı olarak tecavüz", "Antiemperyalist mücadele ve kadın", "Ekolojik kriz ve kadın", "Tarım işçisi kadınların sorunları", "Genç kadınların sorunları".
Atölye sunumlarının ardından, kongre boyunca delegelerin onayına sunulan önergeler kabul edildi.
Filistinli tutsaklar ve Filistinli kadınlar dayanışma, 3 Ağustos'un kadın kırımına karşı mücadele günü olarak kabul edilmesi, teorik seminerin Nepal'de yapılması, savaş sırasında seks işçiliğine zorlanan kadınları temsilen Berlin'de kurulu olan heykelin kaldırılmaması öneriler arasında yer aldı.
Ayrıca SKB ve SKM'nin "Dünya Kadın Konferansı 2023 yılında 8 Mart'ta kadın grevi ilan etmeli", "Rojava kadın devrimi ile dayanışmak amacıyla eylem yapılmalı", "Koordinasyonlar güçlendirilmeli", Zora'nın verdiği "Dünya Konferansı LGBTİ+ hareketi ile ittifak kurmalı" önergeleri de kabul edildi.
Önergelerin ardından kadınlar söz alarak, konferansın kendilerini güçlendirdiğini belirtti. Ardından kapanış konuşması ile konferans sona erdi.