2 Ekim 2024 Çarşamba

Diyarbakır ve Van'da Adalet Nöbetleri'nde dayanışma çağrısı

Tutsak yakınları Adalet Nöbetleri'ne devam ederken, adalet sağlanana kadar mücadele edeceklerini kaydetti. 

Hasta ve infazları yakılan tutukluların tahliye edilmesi için Diyarbakır ve Van'da başlatılan Adalet Nöbetleri sürüyor. 

VAN
Hasta ve infazları yakılan tutsak yakınlarının, Van Barosu'nda başlattığı Adalet Nöbeti 68. gününde devam ediyor. Bugünkü eylemi, Van F Tipi Hapishanesi'ndeki hasta tutsak İbrahim Alkan'ın 68 yaşındaki eşi Dilşah Alkan, Kayseri Bünyan 2 No'lu F Tipi Hapishanesi'nde 26 yıldır tutuklu bulunan Ebedin Abi'nin eşi Zübeyde Abi sürdürdü.

Nöbette konuşan Alkan'ın eşi Dilşah Alkan, adalet talebiyle mücadele yürüttüklerini belirterek, "Adalet istiyoruz ama adalet yok. Adalet için buradayız, kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu. Hapishanelerdeki hasta tutukluların durumuna dikkati çeken Alkan, "Hasta tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz. Adalet yerini bulsun" dedi.

Alkan, başta anneler olmak üzere tüm topluma çağrıda bulunarak, "Anneler olarak burada mücadele yürütüyoruz. Tüm annelerin bu eyleme destek vermesini istiyoruz. Tutukluların seslerini daha yüksek sesle çıkarmak için toplum da bu eyleme destek versin. Ne kadar çok olursak sesimiz daha çok duyulur" ifadesinde bulundu.

DİYARBAKIR
Hasta ve infazları yakılan tutsak yakınlarının Diyarbakır Barosu'nda başlattığı Adalet Nöbeti 94. gününde devam etti. Nöbet eylemini sürdüren annelerden Reşahat Ada, 3 ayı aşkın bir süredir adalet talep ettiklerini ancak yetkililerden yanıt alamadıklarını belirtti. Tutsakların infazlarının yakılmasının "adalet dışı ve düşmanca bir yaklaşım" olduğunu ifade eden Ada, "Adalet sağlanmadığı sürece burada oturup adalet talep etmeye devam edeceğiz. Artık bir çözüm bulmalılar. Ankara'ya kadar gittik. Orada bütün kurumları gezdik, yine de elimiz boş döndük" dedi.

Son dönemlerde hapishanelerde insanlık dışı uygulamalar yaşandığını ifade eden Ada, "Cezaevlerinde çocuklarımıza baskı ve işkence uygulanıyor, hücre cezaları veriliyor. Ben üç haftadır disiplin cezalarından dolayı görüşe gidemiyorum. Onlardan tek bir haber alamıyoruz. Çocuklarımızın arkasında olduğumuzu, onların mücadelelerini sahiplendiğimizi daha önce söylemiştik" dedi.