2 Ekim 2024 Çarşamba

Diyarbakır ve Van'da Adalet Nöbetleri sürüyor

Hasta tutsak yakınlarının Van ve Diyarbakır'da ki Adalet Nöbetleri sürüyor. Aileler, tutsakların taleplerinin kabul edilmesi için ellerinden gelen mücadeleyi vereceklerini kaydetti. 

Diyarbakır ve Van'da tutsak yakınlarının Adalet Nöbetleri sürüyor. 

VAN
Tutsak yakınlarının Van Barosu'ndaki Adalet Nöbeti 69. gününde. Van F Tipi Hapishanesi'nde hasta tutsak İbrahim Alkan'ın 68 yaşındaki eşi Dilşah Alkan, Van F Tipi Hapishanesinde 6 yıldır tutsak olan Botan Timur'un babası Kazım Timur sürdürdü. Eylemi Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Genel Merkezi ve bölge temsilcileri ziyaret etti.

ÖHD Van Şubesi Avukatları'ndan Mehtap Işık, aileler tarafından başlatılan nöbetlerin ülkenin birçok kentinde devam ettiğini belirtti. Eylemin kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Mehtap, ülke cezaevlerinde binlerce ağır hasta tutsağın bulunduğunu ve bu tutsakların bir an önce serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

Eylemi desteklediklerini kaydeden Mehtap, "Bugün buraya ailelerin taleplerini dinlemeye geldik. Bu talepler doğrultusunda bizlerin üzerine ne düşüyorsa yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

DİYARBAKIR
Diyarbakır Barosu'na ait ek hizmet binasında ailelerin sürdürdüğü Adalet Nöbeti 96. gününde devam etti. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve sendikalılar aileleri ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Mehmet Bozgeyik, ailelerin eylemini desteklediklerini belirterek, taleplerin aynı zamanda kendi talepleri olduğunu dile getirdi. Tutsaklara dönük baskılara değinen Mehmet, "Tek başına yaşamını sürdüremeyecek olan, ATK raporları olmasına rağmen cezaevlerinden salıverilemeyenler var. Maalesef hem hükümet hem de Adalet Bakanlığı, Adli Tıp Kurumu başkanları, hekimlerin vermiş oldukları raporları yok sayarak, 'cezaevlerinde kalabilir' raporları vermeye devam ediyorlar. Hasta tutsakların içeride ölüme terk edildiği bir süreçle karşı karşıyayız" diye kaydetti.

Tutsak yakını Herdem Merwani ise, ziyaret için teşekkür ederek, "Gelişinizden güç alıyoruz ve kendimizi yalnız hissetmiyoruz" dedi.

Tutsak yakını Hakkı Boltan da, ülkede birincil ihtiyacın adalet olduğunu vurgulayarak, "Yaşanan sorunların da temel kaynağının adalet sorunu olduğu ortadadır. Dolayısıyla bizim bu talebimiz objektif olarak da Türkiye'de bulunan herkese hizmet eden bir durumdadır. Bu anlamda çocuklarımızın bırakılması bizler için önemli ve hayati bir durum" ifadelerini kullandı.