21 Eylül 2024 Cumartesi

Diyarbakır Baro Başkanlığı'na avukat Cihan Aydın seçildi

Diyarbakır Barosu 46. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan oy sayımı sonucuna göre, avukat Cihan Aydın baronun yeni başkanı olarak seçildi.
Diyarbakır Barosu'nun dün Kayapınar Belediyesi Cegerxwin Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda başlayan 46. Olağan Genel Kurulu, yeni yönetimin belirlenmesi için avukatların oy kullanma işlemi sona erdi. Sandıkların kapanmasıyla birlikte yapılan oy sayımı sonucuna göre, Diyarbakır Baro Başkanlığı'na avukat Cihan Aydın seçildi.
 
Diyarbakır Barosu 46. Genel Kurulunda 5 aday yarıştı. Av. Cihan Aydın ve Av. Nihat Eren yönetim kurulu listeleri ile birlikte yarışırken Av. Nevzat Kaya, Av. Sertaç Buluttekin ve Av. Cengiz Baysal ise bireysel olarak yarıştı.
 
BAROYA BİN 275 AVUKAT KAYITLI
 
Diyarbakır Barosu'na kayıtlı bin 275 avukat bulunurken, seçimleri demokratik kitle örgütü temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri de gözlemci olarak takip etti.
 
Baro başkan adaylarından Av. Cihan Aydın'ın yönetiminde, Mehmet Akbaş, Serdar Çelebi, Özgür Yılmaz Biçen, Keziban Yılmaz, Ömer Şeran, Gazal Bayram Koluman ve Muhlis Oğurgül yer aldı. Av. Nihat Eren'in listesinde ise Zeynep Atlı Alar, Mehmet Erdem, Cihan Ülsen, Pirozhan Karali, Muhammet Neşet Girasun ve Mürsel Ekici yer aldı.
 
46. Olağan Genel Kurulunda diğer kurullar için seçime katılan adayların listesi ise şöyle:
 
TBB. DELEGE ADAYLARI
 
Serhat Aktan, Mahsum Batı, Mahsuni Karaman, Serhat Eren, Abdulkadir Güleç, Vedat Erten, Mehmet Emin Aktar, Ahmet Özmen, Sabir Efe, Abdullah Çager, Servet Özen, Barış Yavuz.
 
DİSİPLİN KURULU ADAYLARI
 
Sedat Yahşi, Volkan Yılmaz, Halis Akdemir, Sadık Başar Gür, Zuhal Işık, Serdar Özer, Tuncay Erkuş, Servet Vural.
 
DENETLEME KURULU ADAYLARI
 
Zeki Oran, Seyit Rıza Karakaş, Nigar Atabay Yıldız, Ali İsmet Girgin, Muhammed Ali Güloglu, Ahmet Ay.
 
Sabah saat 09.00'da 6 sandıkta başlayan oy verme işlemi saat 17.00'da sona erdi. Oy sayımının ardından Av. Cihan Aydın Diyarbakır Barosu'nun yeni başkanı oldu.