2 Ekim 2024 Çarşamba

DİSK'ten gözaltılara tepki

TTB'nin hedef alınmasından HDP'ye yönelik gözaltı saldırısına, artık ülkede hiç kimsenin hiçbir hakkının güvencede olmadığına dikkat çeken DİSK, "Ülkemizi bu karanlık tünelden çıkarmak, tüm emek ve demokrasi güçlerinin en acil sorumluluğudur"

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Halkların Demokratik Partisi'ne yönelik gözaltı saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. 

'HUKUKA, ADALETE, DEMOKRASİYE BÜYÜK DARBE'
DİSK Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, "İşsizlik rekor üzerine rekor kırarken, enflasyon halkı yoksullaştırırken, yurttaşları tehdit eden tehlikeli bir salgın hastalık nedeniyle hastaneler dolup taşarken ve resmi rakamlarla her gün 70'in üzerinde insanı pandemiden kaybederken ülkeyi yönetenlerden beklenen bu sorunlara dair çözümler üretmesidir" dedi. Çerkezoğlu, ancak ülkeyi yönetenlerin çözümsüz kaldıkları her noktada, kendilerini eleştiren herkesi susturmaya çalıştığını söyledi. 

"Seçilmiş belediye başkanlarına, milletvekillerine ve siyasetçilere yönelik 25 Eylül 2020'de düzenlenen operasyonla yok edilmek istenen sadece Türkiye'nin 6 milyon oy almış ikinci büyük muhalefet partisi değil, demokrasinin son kırıntılarıdır" diyen Çerkezoğlu, daha önce açılan bir soruşturmanın yeniden açılmasının ve siyasetçilerin gözaltına alınmasının hukukla, adaletle bağdaşır bir yanının olmadığını söyledi. 

'HİÇBİR YURTTAŞIN HİÇBİR HAKKI GÜVENCE ALTINDA DEĞİL'
Aynı gün "İsimsizler Hareketi" adı altında da operasyon yapıldığını anımsatan Çerkezoğlu, "Hukukun tamamı ile iktidarın siyasi amaçlarına hizmet eder bir noktaya geldiği ülkede, hiçbir yurttaşın hiçbir hakkı, hukuku güvence altında olamaz" diye vurguladı. 

'TTB'Yİ HEDEF ALMAK YERİNE BİLGİSİNDEN YARARLANILMALI'
TTB'nin de kapatılmakla tehdit edildiğini anımsatan DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, "Ülkeyi yönetenlere düşen görev Türk Tabipleri Birliği'nin salgına karşı mücadelede halkı aydınlatmasından, yaşanan sorunları ifade etmesinden ve bu sorunlara dair çözüm geliştirmesine rahatsız olmak yerine aklın, bilimin ve emeğin aydınlığından yararlanmaktır" diye kaydetti.

'ÜLKEYİ KARANLIKTAN ÇIKARMAK EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİNİN ACİL SORUMLULUĞUDUR'
Açıklama şu çağrıyla sonlandırıldı: "Demokrasinin ve hukuk devletinin son kırıntılarını da yok eden girişimlerin ülkemize, halkımıza ve işçi sınıfına hiçbir hayrının olmayacağı açıktır. Ülkemizi bu karanlık tünelden çıkarmak, ülkemizdeki tüm emek ve demokrasi güçlerinin en acil sorumluluğudur."