2 Ekim 2024 Çarşamba

Direnişteki maden işçileri TKİ ile görüşecek

Ermenek ve Soma'da direnişlerini sürdüren maden işçileri oluşturacakları bir heyet ile yarın Ankara'da TKİ Genel Müdürlüğü ile görüşecek. İşçiler yaptıkları açıklamada, anlaşma sağlanmaması durumunda Ankara'ya yürüyeceklerini belirtti.

Karaman'ın Ermenek ve Manisa'nın Soma ilçesinde direnişlerini sürdüren maden işçileri oluşturacakları bir heyet ile yarın Ankara'da Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü ile görüşme gerçekleştirecek. Madenciler, görüşme olumlu sonuçlanana kadar direnişlerine devam edeceklerini belirtti.

'OLUMLU SONUÇ ÇIKMAZSA ANKARA'YA YÜRÜYECEĞİZ'
Soma 301 Mezarlığı önünde açıklama yapan Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, yarın akşam saat 17.00'da TKİ Genel Müdürlüğü'nde yapılacak toplantıya sendika yöneticileri ve işçi temsilcilerinin katılacağını söyledi. Aksu, "Toplantıdan olumlu bir gelişme bekliyoruz. Biz geri dönmemek için yola çıktık. Bu sorunu çözdükten sonra geri dönmek için yola çıktık. Olumsuz bir sonuç çıkması durumunda Ankara'ya yürüyeceğiz. Bu son sözümüz" diye belirtti.

Açıklama "Direne direne kazanacağız", "Yağmur çamur demeyiz biz bu yoldan dönmeyiz" sloganlarıyla sona erdi.

HEYET BU AKŞAM YOLA ÇIKACAK
Ermenek'te yapılan açıklamada konuşan direnişçi maden işçisi  Abdullah Büber "Umarız toplantıda olumlu bir sonuç çıkar. Temennimiz, amacımız bu. Bu akşam heyetimiz yola çıkacak. Halkımızı heyetimizi uğurlamaya çağırıyoruz" diye kaydetti.

Buradaki açıklama ise "Direne direne, direnişten zafere" sloganıyla sona erdi.