2 Ekim 2024 Çarşamba

Dikili'de yangın çıkaran M.C. savcılıktan serbest bırakıldı

Dikili'de M.C., ailesiyle yaşadığı tartışmadan sonra "Yakarım bu Dikili'yi" diyerek kentte yangın çıkardı. Yaklaşık 2 buçuk hektarlık alanın zarar görmesine neden olan yangına ilişkin, görgü tanıklarının ifadelerine rağmen M.C., "akli dengesinin yerinde olmadığı" gerekçesiyle savcılıktan serbest bırakıldı. 

İzmir'in Dikili ilçesinde, ailesiyle tartıştıktan sonra "Yakarım bu Dikili'yi" diyerek, 2 buçuk hektarlık alandaki zeytin ve çam ağaçlarının zarar görmesine neden olan yangını çıkaran kişi serbest  kaldı. 

İsmetpaşa Mahallesi'ndeki Botanik Bahçesi yakınındaki sazlık alanda dün yangın çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yakındaki tarım arazisi ile çamlık alana da sıçradı. Yerleşim yerine yaklaşık 100 metre uzaklıktaki yangına müdahale için 17 itfaiye aracı, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 arazöz ile çok sayıda orman işçisi sevk edildi. Balıkesir'in Ayvalık ve İzmir'in Bergama ilçelerinden de takviye itfaiye ekipleri, bölgeye sevk edildi. 

İki saat içinde söndürülebilen yangın sonucunda küçük bir bölümü zeytin ağaçları ile kaplı tarım arazisi, kalanı ise çamlık olmak üzere toplam 2 buçuk hektar alan zarar gördü. 

Görgü tanıklarının polise verdiği ifadeye göre M.C., ailesiyle kavga ettikten sonra "Yakarım bu Dikili'yi" diyerek sazlıkları tutuşturdu. Bunun üzerine gözaltına alınan M.C., yangını kendisinin çıkarmadığını öne sürdü. 

M.C., görgü tanıklarının ifadelerine rağmen "akli dengesi yerinde olmadığı" gerekçesiyle savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.