30 Eylül 2024 Pazartesi

DFG: Ayşe Güney serbest bırakılsın

Jinnews editörü editörü Ayşe Güney'in bu sabah saatlerinde evine yapılan baskında gözaltına alınmasına tepki gösteren Dicle Fırat Gazeteciler Derneği, Ayşe Güney'in serbest bırakılmasını istedi.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) Sözcüsü ve Jinnews editörü editörü Ayşe Güney'in bu sabah saatlerinde evine yapılan baskında gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

Ekran karartmalar, ilan yasakları, sansür, gözaltı ve tutuklamalarla ülkeyi gazeteciler için hapishaneye çeviren iktidarın, baskılarına devam ettiği ifade edilen açıklamada, gazeteci Ayşe Güney'in bu sabah evine yapılan baskında gözaltına alındığı kaydedildi.

3 Temmuz itibariyle 97 gazetecinin tutuklu olduğu Türkiye'de gazetecilerin mesleki faaliyetleri yüzünden gözaltına alınmaya devam etmesinin kabul edilemez olduğu vurgulanan açıklamada, "Dicle Fırat Gazeteciler Derneği olarak bir meslek örgütü temsilcisi de olan gazeteci Güney'in gözaltına alınmasını kınıyoruz. Özgür basın emekçileri olarak gazetecilerin gözaltı ve tutuklamalarla yıldırılamayacağını bir kez daha vurguluyoruz. Ayşe Güney'in en kısa zamanda serbest bırakılmasını talep ediyoruz" diye belirtildi.