2 Ekim 2024 Çarşamba

'Devrimci seferberlik için herkesin yapabileceği bir şeyler vardır'

HBDH Yürütme Komitesi Üyesi Tekin Yoldaş, Türkiye ve Kürdistan halklarına birleşik devrim için mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı, "Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız" şiarıyla başlatılan devrimci seferberliğe katılımın önemine dikkat çekti.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Yürütme Komitesi Üyesi Tekin Yoldaş, "Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız" başlıklı kampanyaya ilişkin konuştu.

HBDH Online sitesine açıklama yapan Yoldaş, HBDH'ın "Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız" sloganıyla başlattığı kampanyaya ilişkin bilgi verdi. Yoldaş, "Kampanyamız Türkiye işçi sınıfına, emekçilere, ezilenlere özgürlük getirmeyi amaçlıyor. Faşist iktidar, her gün Türkiye halklarına, işçilere, emekçilere, Kürt halkına, kadınlara, gençlere zulmediyor. Onların geleceğini çalıyor. Ona karşı mücadele etmekten, savaşmaktan, Birleşik Devrim Bayrağını yükseltmekten başka bir kurtuluşumuz yok. Bulunduğumuz tüm alanlarda, gerilla alanlarında, kentlerde, gecekondu mahallelerinde, fabrikalarda, sokaklarda özgürlük talebimizi en güçlü şekilde haykıracağız. Özgürlük bayrağını yükselteceğiz, birleşik devrim bayrağını yükselteceğiz" diye konuştu.

Birleşik devrimin güçlü bir sahiplenme ile başarıya ulaşacağını dile getiren Yoldaş şöyle devam etti: "Türkiye işçi sınıfı, emekçiler, ezilen halklar, kadınlar, gençler onlara çağrımız bu mücadeleye katılmaları, bulundukları her yerde, mümkün olan tüm imkanlarıyla faşizme karşı bu seferberlik mücadelesine katılmalarıdır. Çünkü faşist iktidar göründüğü kadar güçlü değil. Onu güçlü kılan Türkiye işçi sınıfı, emekçileri, ezilenlerinin mücadeleyi yeterince sahiplenmemesi, faşizme karşı özgürlük bayrağını daha güçlü dalgalandırmamasıdır. Bu sebeple, faşizme karşı birleşik devrim mücadelesini güçlendirmek, birleşik devrimi daha güçlü sahiplenmek, birleşik devrim bayrağını daha güçlü dalgalandırmak istiyoruz."

'FAŞİST İKTİDAR BÜYÜK SARSINTI İÇİNDE ANCAK SAVAŞMADAN YIKILMAYACAKTIR'
HBDH güçlerinin bulunduğu tüm alanlarda mücadeleyi yükselteceğini vurgulayan Yoldaş, "Dağlarda direnen gerillalarımız, şehirlerde özgürlük ateşini yakan milislerimiz, fabrikalarda, mücadele alanlarında, sokaklarda, barikatlarda direnen halkımız bu mücadelenin yürütücüsü olacaktır" dedi. Kampanyayı güçlü şekilde örgütlemeyi hedeflediklerini söyleyen Yoldaş, şöyle devam etti: "Bu kapsamda bulunduğumuz tüm alanlarda bir devrimci seferberlik hamlesi başlatacağız. Bu bulunduğumuz alanlarda bir adım, iki adım, beş adım ileriye gitmeyi gerektiriyor. Mücadeleyi daha güçlü sahiplenmek, daha enerjik olmak, özgürlük mücadelesini daha güçlü kazanmak istiyoruz.

"Biliyoruz ki, bugün faşist iktidar çok kapsamlı bir ekonomik kriz yaşıyor. Çok büyük bir sarsıntı içinde, biz onu yenecek olan gücün Birleşik Devrim mücadelesi olacağını düşünüyoruz. Birleşik Devrim güçleri mücadele etmeden, onlar kararlı bir şekilde alanlarda olmadan, devrim mücadelesini yükseltmeden, devrimci eylem faşizmden hesap sormadan, faşistleri hedef almadan faşizm yıkılmayacaktır. Bu temelde Türkiye'de, dört parça Kürdistan'da, Avrupa'da, bulunduğumuz tüm alanlarda 'Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız' diyoruz. Bu ancak mücadele ederek, savaşarak olacaktır. Savaşmadan, mücadele etmeden Birleşik Devrim bayrağını yükseltmeden faşizm yıkılmayacaktır. Faşizmi biz yıkacağız, özgürlüğü biz kazanacağız."

'HERKESİN YAPABİLECEĞİ BİR KATKI VARDIR'
Konuşmasında Türkiye ve Kürdistan halklarına, işçilere, emekçilere, kadınlara ve gençlere çağrı yapan HBDH Yürütme Komitesi Üyesi Yoldaş, "Bugün faşizme karşı birleşik devrim mücadelesinde herkesin yapabileceği bir şey vardır" vurgusunda bulundu. 

Yoldaş konuşmasının devamında şunları dile getirdi: 
"Gerilla güçlerimiz dağlarda direniyor, milisler şehirde özgürlük ateşini yakıyor, sokaklarda barikatlar kuruluyor, özgürlük bayrağı daha güçlü dalgalanıyor. Bugün birleşik devrim mücadelesi işçi sınıfı, emekçiler ve ezilenlerin katılımıyla daha da yükselecektir. Bu temelde herkesin bu mücadelede yapabileceği bir şeyler vardır, herkesin yapabileceği bir katkı vardır. Herkes bir duvara bir yazı yazabilir. Bir halk düşmanına karşı bir duvara slogan yazabilir. Herkes bir faşist hedef alabilir. Kendi yapamıyorsa, devrimcileri faşist hedefler konusunda bilgilendirebilir. Herkes bu kampanya kapsamında mücadeleye katılabilir, bu mücadelenin bir parçası olabilir.

"Bu temelde imkanlarımızı birleştiriyoruz. Birleşik Devrim mücadelesini güçlendirmek için topyekün bir seferberlik başlatıyoruz. Faşizmin topyekün saldırısına karşı bizler de topyekün bir direniş gösteriyoruz."

'FAŞİZME KARŞI YAPILACAK BÜTÜN DEVRİMCİ EYLEMLER MEŞRUDUR'
Yoldaş, HBDH'ın "Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız" sloganıyla ilan ettiği devrimci seferberlikle birlikte, bütün imkan ve olanakları birleştirerek faşizmi en güçlü şekilde hedefleyeceğinin altını çizdi. Yoldaş, devrimci seferberlik çağrısına ilişkin şunları söyledi: "Faşizme hayatı dar etmeyi hedeflemektedir. Faşizmin bütün kalelerini hedefleyecektir. Türkiye işçi sınıfı, ezilenler, emekçiler kendi özgüçlerine dayanarak, faşizmi ve onun temsilcisi olan kurumları hedef alacaktır. Onlara karşı yapılacak bütün devrimci eylemler meşrudur. Devrimci eylem temelinde onları hedeflemeliyiz, onlara karşı en güçlü şekilde örgütlenmeliyiz. Bu açıdan, bizler şunun bilincindeyiz, gerilla güçlerimiz, milisler, sokaklarda mücadeleyi yükselten devrimci gençler, daha güçlü ve daha kararlı biçimde faşist rejimi hedef almalıdır. Faşist rejimin örgütlü olduğu tüm kurumlar, onun destekçisi olan güçler, ona meşruiyet kazandıran, bu savaşı faşizmi güçlendirecek temelde destekleyen bütün kurumları hedef almak zorundayız."

'FAŞİST ODAKLARA DOĞRU SAVAŞI BÜYÜTECEĞİZ, ERDOĞAN REJİMİNDEN HESAP SORACAĞIZ'
HBDH Yürütme Komitesi Üyesi Yoldaş, konuşmasının sonunda şunları dile getirdi: 

"Bu kampanya aynı zamanda; yaygın kitle eylemleriyle faşizmi teşhir etmek, milis ve gerilla eylemleriyle faşizmi hedef alma ve onun iktidarını yıkacak bir yoğunlaşma içinde faşist odaklara doğru savaşı büyütme hamlesidir. 

"Bu açıdan bizler faşist iktidarın bütün örgütlenmelerini, onun bütün kurumlarını hedef alacağız. İşçi sınıfına düşman olan patronları hedef alacağız, kadın katillerini hedef alacağız, kadın katili erkek egemen iktidarı hedef alacağız, halkımızın ekmeğini, aşını çalan faşist iktidarı hedef alacağız. Kürt annelerine zulmeden, onlara çocuklarının cenazelerini kargo paketiyle gönderen faşist zihniyetten hesap soracağız. Süleyman Soylu'dan, faşist Erdoğan rejiminden hesap soracağız. Onların rejimi ve onların iktidarını destekleyen herkes Birleşik Devrim güçlerinin hedefi olacaktır. Birleşik Devrim güçleri onları hedef alacaktır. 

"Halkımız Birleşik Devrim güçlerine destek verdikçe, bizler daha güçlü olacağız. Faşizm daha zayıf olacak. Bizler güçlendikçe, bizler birleştikçe biz kazanacağız, faşizm yenilecek. 'Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız' şiarını daha güçlü haykırmak zorundayız. Onu yoksul mahallelerine, işçi sınıfına, emekçilere, üniversite kampüslerine, lise duvarlarına her yere yazacağız. Faşistler döndükleri her yerde bizim sloganımızı, bizim adımızı duymalılar. Faşistler sokaklarda rahat yürümemeliler, faşist iktidar ülkenin hiçbir yerinde artık kendi güvende hissetmemeli. Devrimci eylemin ve devrimcilerin gücü her yerde ve her şekilde onları bulabilir."