2 Ekim 2024 Çarşamba

Devrimci Parti: Gidecek olan hekimler değil

İktidarın sağlık politikalarının sağlık emekçilerini ölüme sürüklediğini belirten Devrimci Parti, sağlık emekçileriyle dayanışma çağrısı yaptı. Açıklamada, "Gidecek olan hekimler değil" denildi. 

Devrimci Parti yayınladığı açıklama ile sağlık emekçileriyle dayanışma içinde olacağını belirtti. Salgın önlemleri adı altında sermayenin ve kendi iktidarlarının çıkarlarına yönelik politikalar yürüten iktidarın işçiler-emekçiler üzerindeki baskısını derinleştirdiği kaydedilen açıklamada, "Sömürgecilik ve işgal politikalarından bir an olsun vazgeçmeyen AKP-MHP iktidarı, salgını bahane ederek halkları sokak mücadelesinden yalıtma görevini bilfiil sürdürdü" denildi. 

İktidarın sağlık politikalarının sağlık emekçilerini ölüme sürüklediği belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Ekonomik krizde ücretleri gerçek enflasyon oranları karşısında günden güne eriyen, özlük hakları verilmeyen, ek ödemeleri düzenli bir biçimde yatırılmayan sağlık emekçileri de diğer tüm emekçiler gibi ağır çalışma koşullarına, baskı ve şiddete, yoğun sömürüye maruz kalmaktadır. Tüm bunlara rağmen, emekçi düşmanı Erdoğan, halk sağlığı için mücadele eden ve istifaya zorlanan sağlık emekçilerine pişkince 'Gidiyorlarsa gitsinler' diyebiliyor.

En zor şartlarda çalışmaya mahkûm edilen sağlık emekçileri kalacak, halkların kaynaklarını sömüren bu iktidarı göndereceğiz. Zafer direnen emekçinin olacak. Umut sosyalizmde."