3 Ekim 2024 Perşembe

Devrim ve sosyalizm şehitleri anıldı

Devrim ve sosyalizm şehitleri anılıyor. '96 ölüm orucu şehidi Hüseyin Demircioğlu ve Çiftehavuzlar'da katledilen Sabahat Karataş, mezarları başında anıldı. Sosyalistler, mücadelelerini zafere ulaştırma sözü verdi.

Devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler düzenlenen anma etkinliği ve mezarları başında anıldı.

DEMİRCİOĞLU VE KARATAŞ'IN MEZARLARI ZİYARET EDİLDİ
Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), Karacaahmet Mezarlığı'nda devrim ve sosyalizm şehitlerini ziyaret etti. 

Anmaya Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ile Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) üyeleri de katıldı. 

İlk olarak 1996 yılında F tipi hapishanelere karşı yapılan ölüm orucunda şehit düşen Hüseyin Demircioğlu'nun mezarı ziyaret edildi. "Anıları mücadelemizde yaşıyor" pankartının açıldığı anmada, saygı duruşu yapıldı. 

Ardından ise 1992'de Çifte Havuzlar'da Sabahat Karataş, Niyazi Aydınlar ile birlikte polis tarafından katledilen 12 devrimcinin mezarı ziyaret edildi.

'ONLARA LAYIK OLMAK, MÜCADELELERİNİ ZAFERE TAŞIMAKLA OLUR'
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü ise anma etkinliği düzenledi. 

Saygı duruşunun ardından sinevizyon gösterimi yapıldı. ESP MYK, il ve SGDF adına yapılan konuşmalarda, devrim şehitlerinin mücadelelerinden öğrenilerek, devrim ve sosyalizm mücadelesinin büyütüldüğü belirtildi. 

Anmaya katılanlar, söz alarak tanıdıkları şehitlere ilişkin anılarını anlattı ve duygularını paylaştı. Konuşmalarda, "Onların ayak izlerine basarak yürüyoruz. Onlara layık olmak, onların bıraktığı mücadeleyi zafere taşımakla olur" denildi.